Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 april

Brysselkex

Brysselkex är en klassisk spröd mördegskaka med vanilj. Du bakar dem lätt och snabbt till fikat.

 Brysselkex är busenkla att göra och är försvinnande goda till kaffet!
Brysselkex är busenkla att göra och är försvinnande goda till kaffet! FOTO: Annelie Hedqvist

Så himla goda – och vackra! Klassiska brysselkex är enkla att göra och poppis till fikat.

Läs också: Saftig sockerkaka – succéreceptet

Brysselkex

Skriv ut

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm röd hushållsfärg

Gör så här:

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på en arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Rulla ut degen till längder, cirka 4 cm i diameter. Rulla längderna i strösocker färgat med röd hushållsfärg. Låt ligga i kyl i ca 1 tim.
  4. Skär längderna i ca 1 cm tunna skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen