Recept 3 april 2020
Brysselkex
Brysselkex är en klassisk spröd mördegskaka med vanilj. Du bakar dem lätt och snabbt till fikat.
Så himla goda – och vackra! Klassiska brysselkex är enkla att göra och poppis till fikat.
Läs också: Saftig sockerkaka – succéreceptet
Brysselkex
Skriv ut
Ingredienser:
- 200 g smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl strösocker
- 4,5 dl vetemjöl
- Garnering
- 1 dl strösocker
- 1 krm röd hushållsfärg
Gör så här:
- Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på en arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rulla ut degen till längder, cirka 4 cm i diameter. Rulla längderna i strösocker färgat med röd hushållsfärg. Låt ligga i kyl i ca 1 tim.
- Skär längderna i ca 1 cm tunna skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.