Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 april 2020

Brysselkex

Brysselkex är en klassisk spröd mördegskaka med vanilj. Du bakar dem lätt och snabbt till fikat.

 Brysselkex är busenkla att göra och är försvinnande goda till kaffet!
Brysselkex är busenkla att göra och är försvinnande goda till kaffet! FOTO: Annelie Hedqvist

Så himla goda – och vackra! Klassiska brysselkex är enkla att göra och poppis till fikat.

Läs också: Saftig sockerkaka – succéreceptet

Brysselkex

Skriv ut

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm röd hushållsfärg

Gör så här:

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på en arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Rulla ut degen till längder, cirka 4 cm i diameter. Rulla längderna i strösocker färgat med röd hushållsfärg. Låt ligga i kyl i ca 1 tim.
  4. Skär längderna i ca 1 cm tunna skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen