Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 25 juni 2019

Matigt brytbröd med massor av frön

Ett stort härligt brytbröd är perfekt att ta med ut på picknicken. Mättande och gott med massor av frön.

 Brytbrödet är fyllt med pumpakärnor, solrosfrön, psylliumfrön, linfrön och vetegroddar.
Brytbrödet är fyllt med pumpakärnor, solrosfrön, psylliumfrön, linfrön och vetegroddar. FOTO: Thomas Carlgren

Godare och smartare utflyktsmat än ett välfyllt bröd finns inte. Perfekt även som mellanmål för liten och stor.

Läs också: Kalljäst grytbröd med ost och bacon

Brytbröd

Skriv ut

Ingredienser: (14 portionsbröd)

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 gradigt
  • 1 msk honung
  • 50 g smör rumsvarmt
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl psylliumfrön
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl vetegroddar
  • 1 msk salt
  • 10 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Smula jästen och rör ut jästen i vattnet.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig och fast deg.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i 60 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom. Dela degen i 14 lika stora bitar.
  5. Rulla till bullar och lägg dem i en långpanna 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
  6. Låt brödet jäsa under bakduk i 45 minuter.
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Pensla med vatten och toppa med t ex solrosfrön.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.

Recept: Katarina Carlgren

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen