Recept 2 april 2019
Budapestrulle
Budapestrulle är ett riktigt klassiskt bakverk med ljuvlig nötmaräng, vispad grädde och mandariner. Den här varianten är glutenfri – men precis lika god!
Rulltårtornas rulltårta är Budapestrullen. En botten bestående av nötmaräng och en fyllning som smälter i munnen.
De konserverade mandarinerna kan bytas ut mot färska hallon om du föredrar det.
Läs också: Semmelkladdkaka med vispgrädde
Budapestrulle
Skriv ut
Ingredienser:
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl hasselnötsmjöl
- 0,5 dl maizena
- 4 äggvitor
- 3 dl vispgrädde
- 1 burk konserverade mandariner
- 100 g mörk choklad
- florsocker
Gör så här:
- Botten: Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda hasselnötsmjöl och maizena med hälften av sockret i en bunke.
- Vispa äggvitan fluffig. Tillsätt resterande strösocker lite i taget och vispa till en fast maräng.
- Vänd ned de torra ingredienserna i marängen och blanda försiktigt men väl.
- Spritsa ut marängen i plåtlånga strängar sida vid sida på bakplåtspappret tills smeten tar slut.
- Grädda marängen mitt i ugnen i 20 minuter. Öppna luckan några sekunder och grädda i ytterligare 2 minuter.
- Ta ut marängen och låt svalna. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och vänd hela marängen så att undersidan hamnar uppåt.
- Fyllning: Vispa grädden. Häll av spadet på mandarinerna. Stryk ett lager vispad grädde på marängbotten. Sprid ut mandarinerna.
- Rulla försiktigt ihop botten med fyllningen till en rulle.
- Smält chokladen och ringla över rullen. Pudra på florsocker.
- Skär upp stubben i 8 bakelser.