Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 april 2019

Budapestrulle

Budapestrulle är ett riktigt klassiskt bakverk med ljuvlig nötmaräng, vispad grädde och mandariner. Den här varianten är glutenfri – men precis lika god!

 Budapestrullen delas upp i underbart goda bakelser. Den här varianten är glutenfri.
Budapestrullen delas upp i underbart goda bakelser. Den här varianten är glutenfri.

Rulltårtornas rulltårta är Budapestrullen. En botten bestående av nötmaräng och en fyllning som smälter i munnen.

De konserverade mandarinerna kan bytas ut mot färska hallon om du föredrar det.

Läs också: Semmelkladdkaka med vispgrädde

Budapestrulle

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl hasselnötsmjöl
  • 0,5 dl maizena
  • 4 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk konserverade mandariner
  • 100 g mörk choklad
  • florsocker

Gör så här:

  1. Botten: Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda hasselnötsmjöl och maizena med hälften av sockret i en bunke.
  3. Vispa äggvitan fluffig. Tillsätt resterande strösocker lite i taget och vispa till en fast maräng.
  4. Vänd ned de torra ingredienserna i marängen och blanda försiktigt men väl.
  5. Spritsa ut marängen i plåtlånga strängar sida vid sida på bakplåtspappret tills smeten tar slut.
  6. Grädda marängen mitt i ugnen i 20 minuter. Öppna luckan några sekunder och grädda i ytterligare 2 minuter.
  7. Ta ut marängen och låt svalna. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och vänd hela marängen så att undersidan hamnar uppåt.
  8. Fyllning: Vispa grädden. Häll av spadet på mandarinerna. Stryk ett lager vispad grädde på marängbotten. Sprid ut mandarinerna.
  9. Rulla försiktigt ihop botten med fyllningen till en rulle.
  10. Smält chokladen och ringla över rullen. Pudra på florsocker.
  11. Skär upp stubben i 8 bakelser.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen