Recept 18 oktober 2018
Busenkla mandelbitar i långpanna
Mjuka mandelbitar är en supersmidig kaka med mandelmassa, apelsin och mörk choklad.
På bara fem ingredienser får du denna saftiga kaka med mandelmassa i smeten och mörk blockchoklad till glasyren. Baka i långpanna, skiva upp och njut!
Läs också: Saftiga kärleksmums i långpanna
Busenkla mandelbitar i långpanna
Skriv ut
Ingredienser:
- 400 g mandelmassa
- 1 apelsin
- 4 ägg
- Garnering
- 125 g mörk blockchoklad
- ev mandelspån
Gör så här:
- Smörj och mjöla ett bakplåtspapper. Lägg det i en långpanna, ca 20 x 30 cm. Riv mandelmassan grovt. Riv skalet av halva apelsinen. Pressa ur saften. Dela äggen i vitor och gulor. Blanda mandelmassan med skal och saft av apelsinen samt äggulorna.
- Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner det i smeten. Häll eller bred ut den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 25 minuter.
- Riv eller ”strimla” blockchokladen med en potatisskalare direkt på den varma kakan. Bred ut chokladen så att hela kakan blir glaserad. Strö ev mandelspån över. Skär kakan i bitar.