Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 oktober 2018

Busenkla mandelbitar i långpanna

Mjuka mandelbitar är en supersmidig kaka med mandelmassa, apelsin och mörk choklad.

 Härliga rutor med mandelmassa och choklad.
Härliga rutor med mandelmassa och choklad. FOTO: Thomas Hjertén

På bara fem ingredienser får du denna saftiga kaka med mandelmassa i smeten och mörk blockchoklad till glasyren. Baka i långpanna, skiva upp och njut!

Läs också: Saftiga kärleksmums i långpanna

Busenkla mandelbitar i långpanna

Skriv ut

Ingredienser:

  • 400 g mandelmassa
  • 1 apelsin
  • 4 ägg
  • Garnering
  • 125 g mörk blockchoklad
  • ev mandelspån

Gör så här:

  1. Smörj och mjöla ett bakplåtspapper. Lägg det i en långpanna, ca 20 x 30 cm. Riv mandelmassan grovt. Riv skalet av halva apelsinen. Pressa ur saften. Dela äggen i vitor och gulor. Blanda mandelmassan med skal och saft av apelsinen samt äggulorna.
  2. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner det i smeten. Häll eller bred ut den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 25 minuter.
  3. Riv eller ”strimla” blockchokladen med en potatisskalare direkt på den varma kakan. Bred ut chokladen så att hela kakan blir glaserad. Strö ev mandelspån över. Skär kakan i bitar.

Recept: Eva Nordlinder

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen