Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 juni 2019

Caesarsallad med grillad kyckling

En klassisk caesarsallad med en liten twist av citrusmarinerad grillad kyckling.

 Citruskyckling i caesarsallad är perfekt bjudmat på grillfesten.
Citruskyckling i caesarsallad är perfekt bjudmat på grillfesten. FOTO: Anders Norrsell

Den här supergoda kycklingen är marinerad i både sött och salt.

Använd gärna en köttermometer för att vara säker på om köttet är klart eller inte. Du kan också sticka med en sticka. Köttsaften skall vara ljus och klar när kycklingen är färdiggrillad.

Läs också: Grillad potatissallad med tomat och sockerärter

Caesarsallad med grillad kyckling

Skriv ut

Ingredienser (6 portioner):

  • 700 g kycklingfilé
  • 1,5 romansalladshuvud
  • 2 dl brödkrutonger
  • Glaze:
  • 3 msk olja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 citron, saften
  • 1 citron, skalet
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk apelsinmarmelad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 msk sweet chilisås
  • Caesardressing:
  • 2 äggulor
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk fransk senap
  • lite citronsaft
  • 1 dl matolja
  • 1 finhackad sardellfilé
  • 4 msk färskriven parmesanost

Gör så här:

  1. Börja med att blanda samtliga ingredienser till glazen i en skål. Ansa kycklingfiléerna och pensla dem med glazen före grillningen.
  2. Krutonger gör du enklast genom att skära vitt bröd i önskad form och rosta det i en torr stekpanna. Du kan också smörsteka krutongerna. Gnid då in stekjärnets insida med vitlök, hetta upp smör och stek krutongerna gyllene runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Riv salladsbladen i mindre bitar. Blanda dressingen genom att mixa äggulor, vitlök, citronsaft och senap med en stavmixer. Tillsätt oljan i en fin stråle och rör noga till dess att du har en slät majonnäs. Smaka av med sardellfilé och parmesanost.
  4. Grilla kycklingen över glödbädden, använd en termometer så är du säker på när den är klar. Kycklingen ska ha 70 grader i innertemperatur. Känn med sticka i kycklingen, köttsaften som rinner ut ska vara ljus och klar.
  5. Blanda dressingen med romansallad och servera med kyckling och brödkrutonger.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen