Recept 15 februari
Caesarsallad med kyckling
En modern klassiker! Caesarsalladen är älskad av de allra flesta och här är en smakrik variant.
Den här salladen finns i många varianter och den här är framsmakad av Lands egen mat-skapare Katarina Ekeström. Riktigt gott!
Tips! Den lagrade osten bidrar stort till det fantastiska resultatet. Lycka till!
Kycklingsallad Caesar
Skriv ut
Ingredienser (4 personer)
- 3 kycklingbröstfiléer eller 4 lårfiléer
- 3 skivor surdegsbröd
- 50 g lagrad ost
- 1 romansallat
- Caesardressing:
- 1 ägg
- 2 tsk dijonsenap
- 2 dl rapsolja
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 – 1 ½ tsk Worcestershiresås
- 3 sardellfiléer
- ½ dl riven lagrad ost
- ½ tsk salt
- 2 kryddmått svartpeppar
- 2 msk pressad citron
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader. Stek kycklingen till fin färg. Sätt in i ugnen och ta ut när innertemperaturen nått 70 grader.
- Skär eller riv brödet i bitar. Stek gyllenbruna i olja.
- Hyvla osten i små tunna skivor. Riv sallaten i bitar.
- Se till att alla ingredienserna till dressingen har samma temperatur. Knäck ägget i behållaren till en stavmixer. Lägg ner alla ingredienserna utom citronsaften.
- Sätt mixerstaven i behållarens botten, kör igång och dra den uppåt. Såsen ska bli tjock och krämig. Rör ner citronsaften och smaka av, kanske behövs det mer.
- Skär kycklingen i tunna skivor och blanda varsamt med övriga ingredienser innan dressingen ringlas över. Servera gärna en skål med extra dressing bredvid.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.