Recept 28 maj 2019
Cannelloni med kycklingröra
Färska pastaplattor fylls med en krämig kyckling- och skinkröra, och toppas med ostsås Alfredo innan alltsammans gräddas gyllene i ugn. Herre jösses så gott!
Cannelloni är den smaskiga italienska rätten med fyllda pastarullar som täcks av sås och bakas i ugn. I det här receptet finns allt: Kyckling, skinka, grädde, massa ost, crème fraiche och mozzarellasallad som tillbehör. Behöver vi säga att det är en mättande middag som alla kommer älska?
Läs också: Gör egen mozzarella på en halvtimme
Cannelloni med kyckling
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 300 g kyckling, stekt
- 200 g rökt skinka, strimlad
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk tomatpuré
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 12 st färska lasagneplattor
- 1 dl riven ost
- Ostsås
- 5 dl mjölk
- 3 dl grädde
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 3 msk vetemjöl
- 3 dl riven mozzarella
- 0,5 tsk salt
- 2 krm peppar
- Servering
- färsk basilika
- tomat
- mozzarella
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär kycklingen i mindre bitar och blanda med strimlad skinka, crème fraiche, tomatpuré och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Klicka röran på lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg pastarullarna tätt med skarven neråt i en ugnssäker form.
- Sås: Blanda mjölk, grädde, buljong och mjöl i en kastrull och koka upp på svag värme under omrörning. Låt såsen sjuda 3 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över rullarna och strö över riven ost. Grädda längst ner i ugnen i 20 minuter.
- Garnera med färsk basilika. Servera med skivad tomat och mozzarella.