Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 oktober 2018

Carpaccio på gravad lax med senapsdressing

Gravad lax passar utmärkt till carpaccio. Med en sås på lätt crème fraiche och dijonsenap är förrätten räddad.

 Pigga upp gravlaxen i en supergod och snabb carpaccio.
Pigga upp gravlaxen i en supergod och snabb carpaccio. FOTO: Ove Lindfors

Ett fräscht sätt att ”piffa till” den färdigköpta gravlaxen. Såsen gör du i god tid, och laxen kan läggas upp på fat, täckas med plast och förvaras i kylen. Men vänta med att toppa laxen med citron, grönska och sås till serveringstillfället.

Läs också: Snabbgravad lax med currystuvade rotsaker – och ett glas vitt

Carpaccio på gravad lax med senapsdressing

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 600 g gravad lax i tunna skivor
  • rivet skal och pressad saft av 1 citron
  • nymald svartpeppar från kvarn
  • 2 msk kapris
  • 2 msk gräslök
  • dillvippor
  • Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 2 msk kapris
  • 2 msk gräslök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här:

  1. Rör ihop ingredienserna till såsen.
  2. Vid servering: Lägg upp laxskivorna på ett fat. Pressa över citronsaften. Mal över peppar. Strö på citronskalet, kapris och gräslök.
  3. Klicka dressingen på laxen. Garnera med dillvippor.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen