Recept 2 oktober 2018
Carpaccio på gravad lax med senapsdressing
Gravad lax passar utmärkt till carpaccio. Med en sås på lätt crème fraiche och dijonsenap är förrätten räddad.
Ett fräscht sätt att ”piffa till” den färdigköpta gravlaxen. Såsen gör du i god tid, och laxen kan läggas upp på fat, täckas med plast och förvaras i kylen. Men vänta med att toppa laxen med citron, grönska och sås till serveringstillfället.
Läs också: Snabbgravad lax med currystuvade rotsaker – och ett glas vitt
Carpaccio på gravad lax med senapsdressing
Skriv ut
Ingredienser: (8 bufféportioner)
- 600 g gravad lax i tunna skivor
- rivet skal och pressad saft av 1 citron
- nymald svartpeppar från kvarn
- 2 msk kapris
- 2 msk gräslök
- dillvippor
- Sås
- 2 dl lätt crème fraiche
- rivet skal och pressad saft av ½ citron
- 2 msk kapris
- 2 msk gräslök
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk flytande honung
Gör så här:
- Rör ihop ingredienserna till såsen.
- Vid servering: Lägg upp laxskivorna på ett fat. Pressa över citronsaften. Mal över peppar. Strö på citronskalet, kapris och gräslök.
- Klicka dressingen på laxen. Garnera med dillvippor.