Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 oktober 2018

Carpaccio på gravad lax med senapsdressing

Gravad lax passar utmärkt till carpaccio. Med en sås på lätt crème fraiche och dijonsenap är förrätten räddad.

 Pigga upp gravlaxen i en supergod och snabb carpaccio.
Pigga upp gravlaxen i en supergod och snabb carpaccio. FOTO: Ove Lindfors

Ett fräscht sätt att ”piffa till” den färdigköpta gravlaxen. Såsen gör du i god tid, och laxen kan läggas upp på fat, täckas med plast och förvaras i kylen. Men vänta med att toppa laxen med citron, grönska och sås till serveringstillfället.

Läs också: Snabbgravad lax med currystuvade rotsaker – och ett glas vitt

Carpaccio på gravad lax med senapsdressing

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 600 g gravad lax i tunna skivor
  • rivet skal och pressad saft av 1 citron
  • nymald svartpeppar från kvarn
  • 2 msk kapris
  • 2 msk gräslök
  • dillvippor
  • Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 2 msk kapris
  • 2 msk gräslök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här:

  1. Rör ihop ingredienserna till såsen.
  2. Vid servering: Lägg upp laxskivorna på ett fat. Pressa över citronsaften. Mal över peppar. Strö på citronskalet, kapris och gräslök.
  3. Klicka dressingen på laxen. Garnera med dillvippor.

Recept: Caroline Hofberg

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen