Recept 22 april 2022
Cheescake med yoghurt och honung
Lotta Lundgrens lena och milda cheescake smakar ljuvligt till kaffet.
Honung och yoghurt är en vansinnigt god smakkombination. Passar perfekt för en cheesecake. Detta är ett riktigt höjdarrecept från Lotta Lundgrens kokbok Laga mig.
Cheesecake med yoghurt och honung
Skriv ut
Ingredienser (8–10 bitar)
- Botten
- 40 g smör
- 100 g valnötter
- 200 g havrekakor, valfri sort
- Fyllning
- 8 dl tjock (10 % fett) grekisk yoghurt, naturell
- 400 g cream cheese
- 200 g vit choklad
- 1 dl honung
Gör så här
- Smält smöret och låt svalna. Krossa valnötterna lätt och rosta dem hårt i torr stekpanna.
- Lägg nötter och havrekakor i en matberedare och kör allt till fint smul. Tillsätt det smälta smöret och rör till smet.
- Fodra botten på en springform med bakplåtspapper (pappret kan sticka ut på sidorna), häll smeten i springformen och tryck ut till ett jämntjockt lager över hela botten.
- Frys.
- Rör samman yoghurt och cream cheese. Smält chokladen i en skål i mikron eller i vattenbad. Tillsätt chokladen till yoghurtblandningen och blanda noga. Kyl blandningen en timme.
- Bred ut fyllningen över kakbottnen.
- Värm honungen i kastrull, ringla över tårtan och servera
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.