Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 november 2018

Cheesecake med lingon

Den klassiska cheesecaken med färskost och digestivebotten får här sällskap av syrligt goda lingon.

 Lingon är fräscha utan att bli för söta. Perfekt i cheesecake!
Lingon är fräscha utan att bli för söta. Perfekt i cheesecake! FOTO: Istock

Lingon i alla former känns härligt i vintertider. En enkel krämig cheesecake får extra piff och smak av de röda små bären. Servera gärna den amerikanska ostkakan med vispad grädde!

Läs också: Gudomlig cheesecake med citron och maräng

Cheesecake med lingon

Skriv ut

Ingredienser: (12 bitar)

  • Botten
  • 15 digestivekex

  • 75 g smör

  • Fyllning
  • 1 citron

  • 600 g färskost

  • 2 dl crème fraiche

  • 1 tsk vaniljpulver

  • 1 dl socker

  • 1 tsk kardemumma
, stött
  • 4 ägg

  • 2 dl lingon
, färska eller frysta
  • vispgrädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret och mixa med digestivekexen till en jämn massa.
 Använd gärna en matberedare.
  3. Bred ut massan jämt i ­en rund pajform. Ställ in i ­kylskåpet.

  4. Lägg färskost och crème fraiche i en skål. Tillsätt vaniljpulver, ­socker, rivet skal och saft från citronen samt ­nystött kardemumma. Rör ihop till en slät smet. Vispa ner äggen ett i taget.

  5. Häll smeten i formen. Strö över lingonen.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timme. Kakan kommer sedan att stelna när den svalnar.
  7. Servera med vispgrädde.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen