Recept 29 juni 2021
Cheesecake med rabarber och ingefära
Sommarens härligaste cheesecake smakar rabarber och ingefära. Rena rama fikadrömmen!
Detta drömrecept kommer från Ingar Nilssons härliga Rabarberboken. Den innehåller kulturhistoria, odlingstips och en massa recept med rabarber i huvudrollen. Här bjuder författaren Ingar Nilsson på ett underbart recept på cheesecake med rabarber och ingefära
Läs också: Baka en knäckig ryttarkaka
Cheesecake med rabarber och ingefära
Skriv ut
Ingredienser (6 portioner)
- 175 g digestivekex
- 50 g smält smör
- 1/2 tsk malen ingefära
- 450 g rabarber
- 4 bitar syltad ingefära
- 1/2 dl strösocker
- 3 msk vatten
- 2 ägg
- 225 g philadelphiaost
- 1 1/2 dl naturell yoghurt
- 3/4 dl muscovadosocker
- knappt 1/2 dl vetemjöl
- Till garnering
- 100 g philadelphiaost
- 2 msk florsocker
- syltad ingefära
Gör så här
- Krossa kexen och blanda smulorna med smält smör och malen ingefära.
- Rör om ordentligt. Smöra en form med löstagbar botten, cirka 23 centimeter i diameter, och häll i smulorna. Tryck ut till en jämn botten.
- Skiva rabarbern i centimeterstora bitar och lägg i en kastrull. Finhacka den syltade ingefäran. Lägg ner den i kastrullen och tillsätt socker och vatten. Sjud på låg värme tills rabarbern mjuknat. Häll av rabarbern om det är mycket vätska. Lägg rabarbern i formen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Separera äggen i gulor och vitor. Blanda philadelphiaost med yoghurt, äggulor, musco vadosocker och mjöl. Vispa äggvitorna till styvt skum och vänd ner i philadel phiablandningen. Häll den över rabarbern och grädda i ugnen i 50–60 minuter. Låt svalna.
- Rör ut sockret i philadelphiaosten och bred över kakan. Strö över hackad syltad ingefära.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.