Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 juni 2021

Cheesecake med rabarber och ingefära

Sommarens härligaste cheesecake smakar rabarber och ingefära. Rena rama fikadrömmen!

 Med lite extra garnering blir kakan till en fin tårta, tipsar Ingar Nilsson.
Med lite extra garnering blir kakan till en fin tårta, tipsar Ingar Nilsson. FOTO: Ingar Nilsson

Detta drömrecept kommer från Ingar Nilssons härliga Rabarberboken. Den innehåller kulturhistoria, odlingstips och en massa recept med rabarber i huvudrollen. Här bjuder författaren Ingar Nilsson på ett underbart recept på cheesecake med rabarber och ingefära

Läs också: Baka en knäckig ryttarkaka

Cheesecake med rabarber och ingefära

Skriv ut

Ingredienser (6 portioner)

  • 175 g digestivekex
  • 50 g smält smör
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 450 g rabarber
  • 4 bitar syltad ingefära
  • 1/2 dl strösocker
  • 3 msk vatten
  • 2 ägg
  • 225 g philadelphiaost
  • 1 1/2 dl naturell yoghurt
  • 3/4 dl muscovadosocker
  • knappt 1/2 dl vetemjöl
  • Till garnering
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 msk florsocker
  • syltad ingefära

Gör så här

  1. Krossa kexen och blanda smulorna med smält smör och malen ingefära.
  2. Rör om ordentligt. Smöra en form med löstagbar botten, cirka 23 centimeter i diameter, och häll i smulorna. Tryck ut till en jämn botten.
  3. Skiva rabarbern i centimeterstora bitar och lägg i en kastrull. Finhacka den syl­tade ingefäran. Lägg ner den i kastrullen och tillsätt socker och vatten. Sjud på låg värme tills rabarbern mjuknat. Häll av rabarbern om det är mycket vätska. Lägg rabarbern i formen.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Separera äggen i gulor och vitor. Blanda phila­delphiaost med yoghurt, äggulor, musco­ vadosocker och mjöl. Vispa äggvitorna till styvt skum och vänd ner i philadel­ phiablandningen. Häll den över rabarbern och grädda i ugnen i 50–60 minuter. Låt svalna.
  6. Rör ut sockret i philadelphiaosten och bred över kakan. Strö över hackad syltad ingefära.

Recept: Ingar Nilsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen