Recept 10 oktober 2018
Chili con carne med helt kött
Den här chili con carnen på högrev är en allt i ett-gryta med het och härlig smak.
Gör med fördel i ordning grytan i förväg, så är det bara att värma den före servering. Perfekt till fredagsmys!
Tips! Det går även bra att laga den här rätten med bog eller bringa.
Läs också: Orden som delar Sverige – vad säger du?
Chili con carne med helt kött
Skriv ut
Ingredienser: (10 portioner)
- 1,2 kg högrev, benfri
- 1 liter köttbuljong
- 2 gula lökar, finhackade
- 4 vitlöksklyftor, pressade
- 400 g krossade tomater
- 1 röd chili, finhackad
- 1 grön chili, finhackad
- 2 msk chilipulver
- 1 msk paprikapulver
- ½ dl chilisås
- 2 tsk malen spiskummin
- 1 tsk torkad oregano
- 2 dl torkade bönor, blötlagda
- salt och malen svartpeppar
- Till servering
- majstortillas
- tacosås
- guacamole
- färsk koriander
Gör så här:
- Lägg köttet i en gryta och fyll på med buljong. Lägg i lök och vitlök. Koka upp och skumma.
- Tillsätt tomater och krydda med chili, chilipulver, paprikapulver, chilisås, spiskummin och oregano. Lägg i bönorna. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i cirka 1 ½ timme eller tills köttet är mört.
- Ta upp köttet och dela det i strimlor. Lägg tillbaka det i grytan. Krydda med salt och peppar. Ge grytan ett uppkok före servering och servera med majstortillas och klassiska tacotillbehör.