Recept 13 februari 2019
Chocolate chip cookies i långpanna
Tänk dig en hel plåt med härligt sega kakor fyllda med chokladknappar. Här är receptet!
Chocolate chip cookie är de amerikanska jätte-kexen som på svenska kan översättas till ”chokladknappskex”.
I detta recept används chokladknappar men det går lika bra med grovhackad mörk choklad.
Läs också: Hemgjorda snickersrutor – enkelt recept
Chocolate chip cookies i långpanna
Skriv ut
Ingredienser:
- 350 g smör
- 300 g mörka chokladknappar
- 6,5 dl vetemjöl
- 2 dl farinsocker
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 äggula
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä en 30x20 cm plåt med bakplåtspapper.
- Vispa rumsvarmt smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp.
- Rör ned vetemjöl, bakpulver, salt, ägg och äggula. Vispa till en kladdig smet.
- Rör ned 2/3 av chokladknapparna i smeten. Tryck ut smeten på plåten och strö över resten av knapparna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Ta ut plåten och låt svalna innan du skär upp kakbitar.