Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 februari 2019

Chocolate chip cookies i långpanna

Tänk dig en hel plåt med härligt sega kakor fyllda med chokladknappar. Här är receptet!

 Om du vill går det lika bra att använda grovhackad mörk choklad i kakan.
Om du vill går det lika bra att använda grovhackad mörk choklad i kakan. FOTO: Istock

Chocolate chip cookie är de amerikanska jätte-kexen som på svenska kan översättas till ”chokladknappskex”.

I detta recept används chokladknappar men det går lika bra med grovhackad mörk choklad.

Läs också: Hemgjorda snickersrutor – enkelt recept

Chocolate chip cookies i långpanna

Skriv ut

Ingredienser:

  • 350 g smör
  • 300 g mörka chokladknappar
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 dl farinsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä en 30x20 cm plåt med bakplåtspapper.
  3. Vispa rumsvarmt smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp.
  4. Rör ned vetemjöl, bakpulver, salt, ägg och äggula. Vispa till en kladdig smet.
  5. Rör ned 2/3 av chokladknapparna i smeten. Tryck ut smeten på plåten och strö över resten av knapparna.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  7. Ta ut plåten och låt svalna innan du skär upp kakbitar.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen