Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 22 december 2021

Choklad- och fikonbollar

De här kalasgoda choklad- och fikonbollarna gör du på nolltid. Håller i kylen även när julen är över. Receptet kommer från klassikern 7 sorters julkakor.

 Choklad- och fikonbollar från 7 sorters julkakor är enkla att göra och supergoda att äta.
Choklad- och fikonbollar från 7 sorters julkakor är enkla att göra och supergoda att äta. FOTO: cecilia vikbldh

Läs också: Kokostoppar med vit choklad

 Sju sorters kakor är en receptbok som står mer eller mindre sönderläst hemma i mångas kök. Numera finns klassikern i jultappning med titeln Sju sorters julkakor.
Sju sorters kakor är en receptbok som står mer eller mindre sönderläst hemma i mångas kök. Numera finns klassikern i jultappning med titeln Sju sorters julkakor. FOTO: Cecilia Vikblad

Choklad- och fikonbollar

Skriv ut

Ingredienser

  • 30 bollar
  • 250 g mjuka torkade fikon
  • 100 g mandelmassa
  • 3 msk kakao
  • 50 g smör
  • 2 dl kokosflingor eller mandelspån

Gör så här

  1. Skär av det hårda skaftet från fikonen.
  2. Skär fikon och mandelmassa i mindre bitar. Blanda samman fikon, mandelmassa och kakao. Kör till en smet i matberedaren.
  3. Tillsätt smöret och kör en stund till.
  4. Rulla små bollar. Häll ut kokos eller mandelspån på en tallrik och rulla bollarna däri. Förvara bollarna i kylen.

Recept: Cecilia Vikbladh, Sju sorters julkakor

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen