Recept 16 december 2022
Choklad- och wienernougatcups
Baka Choklad- och wienernougatcups. Underbart julgott från Lena Söderströms härliga bok Bakat till jul.
Lena Söderström tipsar:
Smältande gott godis kan du göra i små muffinsformar eller konfektformar. Du kan också hälla choklad- och nougatsmeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper och skära i bitar när den stelnat helt. Salta mandlar på toppen kan bytas ut mot vanlig sötmandel.
Läs också: Saffransbullar med vanilj
Choklad- och wienernougatcups
Skriv ut
Ingredienser: (14–16 stycken)
- Chokladlager:
- 150 g mörk choklad
- 1 tsk kokosolja
- Wienernougat
- 100 g mandelspån
- 250 g nougat
- 75 g mörk choklad
- 75 g ljus choklad
- Garnering:
- 14–16 rostade mandlar, gärna salta
Gör så hör
- Placera 14–16 små muffinsformar på en bricka.
- Smält den mörka chokladen i vattenbad, rör i kokosoljan och låt den kallna men inte stelna. Fördela chokladen i formarna och låt stelna.
- Rosta mandelspån i en torr stekpanna under oavbruten omrörning.
- Smält nougat och de båda chokladsorterna och blanda till en slät massa. Blanda ner mandelspån, spara 2 msk till garnering. Låt svalna men inte stelna.
- Ställ formarna med chokladen i frysen i 10 minuter. Ta ut och fördela i wienernougaten. Toppa med de sparade mandelspånen och lägg på de salta mandlarna. Låt stelna i rumstemperatur. Täck med plastfilm och ställ kallt 1 timme.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.