Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 augusti

Chokladbullar

Ta en kanelbulle och lägg till choklad. Låter det för bra för att vara sant? De här kladdiga chokladbullarna med smak av kanel är nästan det!

 Kladdiga chokladbullar med smak av kanel – vilken dröm!
Kladdiga chokladbullar med smak av kanel – vilken dröm! FOTO: Istock

Trött på kanelbullar? Testa en bulle med kanel och choklad! Underbart kladdiga, himmelskt goda och en riktig fikafavorit. Det krävs en liten insats för att baka dem men jösses vilken smarrig belöning sen!

Servera till ett iskallt glas saft, lemonad eller mjölk!

Tips! Ha i lite mer choklad i bullarna om du vill ha en ännu kladdigare och godare bulle.

Chokladbullar

Skriv ut

Ingredienser:

  • Deg:
  • 5,7 dl ljummen mjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 45 g jäst
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 180 g smält smör
  • 1 ägg
  • 1 kg vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl muscovadosocker
  • 3 msk kanel
  • 85 g chokladknappar el hackad choklad (mörk eller ljus)
  • Glasyr:
  • 0,8 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl vatten

Gör så här:

  1. Deg: Bäst resultat får du om du använder en köksassistent med degkrok. Lägg mjölk, socker, jäst, kardemumma, smör och ägg i matberedaren. Sätt i gång maskinen och lägg i mjölet lite i taget tills du har en deg som håller ihop. Saknar du en assistent vispar du först mjölk och jäst för hand tills jästen lösts upp. Tillsätt sen de övriga ingredienserna och knåda till en deg.
  2. Lägg degen i en torr bunke och låt jäsa övertäckt i ett rum utan drag i ca 1 timme. Degen ska bli dubbelt så stor.
  3. Knåda degen och lägg på mjölat bord. Kavla ut degen till en rektangel, ca 30 x 80 cm.
  4. Fyllning: Bred smöret över degen och strö över socker, kanel och den hackade chokladen.
  5. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i ca 6 cm tjocka skivor. Lägg skivorna med snittytan nedåt på en bakplåt med papper. Låt stå övertäckta i ca 30-60 minuter, tills bullarna jäst till dubbel storlek.
  6. Sätt ugnen på 200 grader. Baka bullarna i ugnen i ca 20-25 minuter tills de är gyllenbruna.
  7. Glasyr: Koka upp socker, citronsaft och 1 dl vatten i en kastrull. Låt sjuda svagt i 10-15 minuter tills vätskan tjocknat något (men glasyren kommer vara rätt vattnig).
  8. Pensla glasyren över de varma bullarna och låt sen svalna.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen