Recept 10 december 2021
Chokladdoppad hallonkola
Hallonkola som doppas i choklad, kan det vara något? Om det kan! Sött, mjukt, friskt och oändligt gott. Testa!
Om du har en påse frysta hallon i frysen så är det dags att ta fram dem nu. Gott och härligt med smaker som minner om sommaren. Receptet kommer från Arla och det är bara att testa det med en gång!
Chokladdoppad hallonkola (Smak av sommar)
Skriv ut
Ingredienser (25 stycken)
- Frysta hallon, 150 g
- 1 ½ dl vispgrädde
- 2 ½ dl strösocker
- 1 tsk pressad citronsaft
- 1 msk ljus sirap
- Topping:
- 150 g mörk choklad
- 1 msk frystorkade hallon
Gör så här:
- Koka upp hallonen och sila bort kärnorna.
- Lägg bakplåtspapper i en form som är cirka 15x20 cm stor.
- Blanda hallonkoket och övriga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull.
- Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på cirka 123 grader.
- Häll upp smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur över natten.
- Skär upp kolan i fyrkantiga bitar.
- Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa kolorna till hälften i chokladen och strö över frystorkade hallon.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.