Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 10 december 2021

Chokladdoppad hallonkola

Hallonkola som doppas i choklad, kan det vara något? Om det kan! Sött, mjukt, friskt och oändligt gott. Testa!

 Hallonkola med choklad, kan det bli godare?
Hallonkola med choklad, kan det bli godare? FOTO: Arla

Om du har en påse frysta hallon i frysen så är det dags att ta fram dem nu. Gott och härligt med smaker som minner om sommaren. Receptet kommer från Arla och det är bara att testa det med en gång!

Chokladdoppad hallonkola (Smak av sommar)

Skriv ut

Ingredienser (25 stycken)

  • Frysta hallon, 150 g
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk ljus sirap
  • Topping:
  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk frystorkade hallon

Gör så här:

  1. Koka upp hallonen och sila bort kärnorna.
  2. Lägg bakplåtspapper i en form som är cirka 15x20 cm stor.
  3. Blanda hallonkoket och övriga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull.
  4. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på cirka 123 grader.
  5. Häll upp smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur över natten.
  6. Skär upp kolan i fyrkantiga bitar.
  7. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa kolorna till hälften i chokladen och strö över frystorkade hallon.

Foto och recept: Arla

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen