Recept 4 februari 2022
Chokladdrömmar – favoritkakan i ännu godare tappning
Klassisk småkaka i en ännu härligare variant – smaksatt med choklad. Baka med mjölkfritt margarin, utan ägg och nötter och de passar även allergiker. Lika gott som den vanliga versionen. Testa och njut!
Mikaela Odemyr har gjort en bakbok utan ägg, nötter och mjölk så att även de som lider av allergi ska få möjlighet att smaka godsaker. Bakboken heter Fika med Mikaela och det här receptet kommer därifrån.
Chokladdrömmar
Skriv ut
Ingredienser (50 kakor):
- 150 g mjölkfritt margarin
- 3 1/2 dl strösocker
- 1 1/4 dl neutral olja
- 4 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk hjorthornssalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa margarinet och sockret till en porös blandning i en bunke.
- Häll försiktigt i lite oljan i taget i blandningen samtidigt som du vispar.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Vänd ihop degen försiktigt.
- Rulla degen till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg bollarna minst 2 cm från varan dra så att de inte fastnar i varandra.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
- Mikaela tipsar!
- Det är viktigt att du använder en neutral olja, till exempel matolja eller rapsolja, som inte ger för mycket smak.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.