Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 november 2018

Chokladfudge med pecannötter

En smaksensation med fugde på mjölkchoklad och kondenserad mjölk, fylld med knapriga pekannötter.

 Fudgen är fin att se på och god att äta.
Fudgen är fin att se på och god att äta. FOTO: Thomas Carlgren

Den här fudgen är fantastiskt god! Pecannötter ger extra trevlig och julig smak åt godiset. Bjud nära och kära i advent, eller varför inte kollegorna på fredagsfikat.

Läs också: Odla nötter – lyckas med hassel och valnöt

Chokladfudge med pecannötter

Skriv ut

Ingredienser: (30-40 bitar)

  • 2 ½ dl hackade pecannötter
  • 1 msk smör rumsvarmt
  • 1 nypa salt
  • 1 burk kondenserad mjölk, 395-400 g)
  • 200 g mjölkchoklad
  • 300 g 70 procent mörkchoklad
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • florsocker till dekoration

Gör så här:

  1. Rosta de hackade nötterna på en plåt i ugnen. 175 grader i cirka 10 minuter.
  2. Klä en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper
  3. Ta ut nötterna ur ugnen och lägg i en skål tillsammans med smör och salt. Rör om tills allt smör smält. Ställ åtsidan.
  4. Hacka chokladen fint.
  5. Lägg chokladen i en skål tillsammans med den kondenserade mjölken.
  6. Blanda och låt det smälta över ett vattenbad. Rör om så att allt blandas ordentligt.
  7. Blanda ner nötter och vaniljsocker i smeten.
  8. Bred ut smeten i den bakplåtsklädda formen. Använd en sked eller kniv för att få ytan slät.
  9. Låt svalna och ställ i kylskåp några timmar så att fudgen stelnar. Pudra med florsocker.
  10. Ta ut formen och skär i fyrkanter.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen