Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 augusti

Chokladkaka med zucchini

Zucchini är grönsaken som gör sig fantastiskt bra i en saftig chokladkaka. Denna är dessutom glutenfri.

 Zucchinikaka med choklad.
Zucchinikaka med choklad. FOTO: Istock

Morotskaka är en klassiker men zucchini går minst lika bra att addera till kakbaket. Prova själv!

Läs också: Squashfritters – en given vardagssuccé

Chokladkaka med zucchini

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2,5 dl zucchini, riven
  • 1,5 dl kakao
  • 100 g mörk choklad, 70 procent
  • 2 dl chokladknappar
  • 0,5 dl äppelmos
  • 0,5 dl naturell olja
  • 0,5 dl havredryck
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 3/4 dl glutenfritt havremjöl
  • 3/4 dl mandelmjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk krossade chiafrön
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl socker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda chiafrön med 4 tsk vatten, låt svälla i 5 minuter. Rör ihop chiafrön, äppelmos, olja och havredryck.
  3. Riv zucchinin och pressa ut vätskan. Rör ned rivet i smeten.
  4. Grovhacka den mörka chokladen.
  5. Blanda kakao, chokladhack, mjölmix, havremjöl, mandelmjöl, salt, socker och bakpulver. Rör ned i zucchinismeten.
  6. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Häll i chokladknapparna och smeten i formen.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 40 minuter.
  8. Ta ut kakan och låt svalna innan du vänder upp den på ett galler.
  9. Servera i tjocka skivor!

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen