Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 augusti 2019

Chokladkaka med zucchini

Zucchini är grönsaken som gör sig fantastiskt bra i en saftig chokladkaka. Denna är dessutom glutenfri.

 Zucchinikaka med choklad.
Zucchinikaka med choklad. FOTO: Istock

Morotskaka är en klassiker men zucchini går minst lika bra att addera till kakbaket. Prova själv!

Läs också: Squashfritters – en given vardagssuccé

Chokladkaka med zucchini

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2,5 dl zucchini, riven
  • 1,5 dl kakao
  • 100 g mörk choklad, 70 procent
  • 2 dl chokladknappar
  • 0,5 dl äppelmos
  • 0,5 dl naturell olja
  • 0,5 dl havredryck
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 3/4 dl glutenfritt havremjöl
  • 3/4 dl mandelmjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk krossade chiafrön
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl socker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda chiafrön med 4 tsk vatten, låt svälla i 5 minuter. Rör ihop chiafrön, äppelmos, olja och havredryck.
  3. Riv zucchinin och pressa ut vätskan. Rör ned rivet i smeten.
  4. Grovhacka den mörka chokladen.
  5. Blanda kakao, chokladhack, mjölmix, havremjöl, mandelmjöl, salt, socker och bakpulver. Rör ned i zucchinismeten.
  6. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Häll i chokladknapparna och smeten i formen.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 40 minuter.
  8. Ta ut kakan och låt svalna innan du vänder upp den på ett galler.
  9. Servera i tjocka skivor!

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen