Recept 5 augusti 2019
Chokladkaka med zucchini
Zucchini är grönsaken som gör sig fantastiskt bra i en saftig chokladkaka. Denna är dessutom glutenfri.
Morotskaka är en klassiker men zucchini går minst lika bra att addera till kakbaket. Prova själv!
Läs också: Squashfritters – en given vardagssuccé
Chokladkaka med zucchini
Skriv ut
Ingredienser:
- 2,5 dl zucchini, riven
- 1,5 dl kakao
- 100 g mörk choklad, 70 procent
- 2 dl chokladknappar
- 0,5 dl äppelmos
- 0,5 dl naturell olja
- 0,5 dl havredryck
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 3/4 dl glutenfritt havremjöl
- 3/4 dl mandelmjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- 2 tsk krossade chiafrön
- 1 tsk salt
- 0,5 dl socker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda chiafrön med 4 tsk vatten, låt svälla i 5 minuter. Rör ihop chiafrön, äppelmos, olja och havredryck.
- Riv zucchinin och pressa ut vätskan. Rör ned rivet i smeten.
- Grovhacka den mörka chokladen.
- Blanda kakao, chokladhack, mjölmix, havremjöl, mandelmjöl, salt, socker och bakpulver. Rör ned i zucchinismeten.
- Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Häll i chokladknapparna och smeten i formen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 40 minuter.
- Ta ut kakan och låt svalna innan du vänder upp den på ett galler.
- Servera i tjocka skivor!