Recept 30 november 2014
Chokladkola-klubbor med smält choklad
Försvinnande goda och sega chokladkola-klubbor med smält choklad ringlad på ytan.
Mmmmm, hur gott får det bli? Bjud barnen eller upplev barndomens lycka i godisform.
Läs också: Julens söta recept hittar du här
Skriv ut
Ingredienser
- 25–30 st
- 1 ½ dl farinsocker
- 1 ½ dl ljus sirap
- 1 ½ dl vispgrädde
- 1 msk kakao
- 50 g smör
- 1 krm ättiksprit
- 25–30 klubbpinnar
- ca 100 g mjölkchoklad
Gör så här
- Koka ihop farinsocker, sirap och vispgrädde i en kastrull. Låt blandningen koka på svag värme utan lock tills smeten är 128–130 grader, 30–45 min. Gör ett kulprov om du inte har någon termometer. Häll i kakaon och klicka ner smöret strax innan kolan når rätt värme. Rör om ordentligt och tillsätt ättiksprit när kolan nått rätt temperatur.
- Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. Låt den svalna lite och skär remsor av kolan som du virar runt en klubbpinne.
- Stick ner klubborna i en skål med strösocker, en äggkartong eller i en bit oasis och låt dem stelna.
- Smält chokladen över vattenbad och ringla den över klubborna. Låt chokladen stelna. Förvara klubborna i kylskåp.