Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 november 2014

Chokladkola-klubbor med smält choklad

Försvinnande goda och sega chokladkola-klubbor med smält choklad ringlad på ytan.

Mmmmm, hur gott får det bli? Bjud barnen eller upplev barndomens lycka i godisform.

Läs också: Julens söta recept hittar du här

Skriv ut

Ingredienser

  • 25–30 st
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk kakao
  • 50 g smör
  • 1 krm ättiksprit
  • 25–30 klubbpinnar
  • ca 100 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Koka ihop farinsocker, sirap och vispgrädde i en kastrull. Låt blandningen koka på svag värme utan lock tills smeten är 128–130 grader, 30–45 min. Gör ett kulprov om du inte har någon termometer. Häll i kakaon och klicka ner smöret strax innan kolan når rätt värme. Rör om ordentligt och tillsätt ättiksprit när kolan nått rätt temperatur.
  2. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. Låt den svalna lite och skär remsor av kolan som du virar runt en klubbpinne.
  3. Stick ner klubborna i en skål med strösocker, en äggkartong eller i en bit oasis och låt dem stelna.
  4. Smält chokladen över vattenbad och ringla den över klubborna. Låt chokladen stelna. Förvara klubborna i kylskåp.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen