Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 oktober 2023

Chokladpaj med päron

Mums vilken härlig kombination! Mörk och smakrik choklad med saftigt päron, det är en smak för gudar!

 Smakrik. Väldigt god paj med perfekt smakkombo.
Smakrik. Väldigt god paj med perfekt smakkombo. FOTO: Istock

Dessutom är pajen enkel att göra, denna klarar alla! Se till använda svenska päron så blir det extra gott. Lycka till!

Läs också: Päronpaj med valnötter och blåbärsgrädde

Chokladpaj med päron

Skriv ut

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 päron, delade i centimeterstora bitar
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Strö en rund form med avtagbara kanter.
  3. Skär päronen i mindre bitar, cirka 1 centimeter i längd.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  5. Rör ner ägg och därefter det smälta smöret.
  6. Vänd försiktigt ned päronen i smeten.
  7. Häll smeten i formen.
  8. Grädda i cirka 30 minuter.
  9. Pudra över florsocker för snygg effekt och god smak.

Recept: Land Foto: Istock

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen