Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 december 2018

Söta chokladskedar till varm mjölk

Chokladskedar att doppa i varm mjölk är en trevlig present i advent.

 Variera skedarna med ljus eller vit choklad, om du vill.
Variera skedarna med ljus eller vit choklad, om du vill. FOTO: Istock

Ett glas varm mjölk och en matsked fylld med godsaker är just vad som behövs för att pigga upp i vintermörkret. Gör ett gäng och ge bort i present till nära och kära.

Läs också: Sprängfylld rocky road med extra allt

Chokladskedar

Skriv ut

Ingredienser:

  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljust muscovadorörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • Garnering
  • vispgrädde
  • marshmallows
  • chokladknappar
  • polkakross
  • kardemumma/kanel/kakao

Gör så här:

  1. Smält hackad choklad över ett vattenbad. Rör ihop kakao, grädde, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt den smälta chokladen. Rör till en jämn smet och ställ att svalna i kylen.
  2. När smeten är fast, ta ut och skopa upp med matskedar. Lägg skedarna på en bricka. Förvara i kylen.
  3. Vid servering: Doppa en chokladsked i ett glas varm mjölk. Rör om och toppa med det du tycker om, till exempel vispgrädde, marshmallows och chokladknappar
  4. Pudra över kardemumma, kanel eller kakao.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen