Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 december 2018

Söta chokladskedar till varm mjölk

Chokladskedar att doppa i varm mjölk är en trevlig present i advent.

 Variera skedarna med ljus eller vit choklad, om du vill.
Variera skedarna med ljus eller vit choklad, om du vill. FOTO: Istock

Ett glas varm mjölk och en matsked fylld med godsaker är just vad som behövs för att pigga upp i vintermörkret. Gör ett gäng och ge bort i present till nära och kära.

Läs också: Sprängfylld rocky road med extra allt

Chokladskedar

Skriv ut

Ingredienser:

  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljust muscovadorörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • Garnering
  • vispgrädde
  • marshmallows
  • chokladknappar
  • polkakross
  • kardemumma/kanel/kakao

Gör så här:

  1. Smält hackad choklad över ett vattenbad. Rör ihop kakao, grädde, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt den smälta chokladen. Rör till en jämn smet och ställ att svalna i kylen.
  2. När smeten är fast, ta ut och skopa upp med matskedar. Lägg skedarna på en bricka. Förvara i kylen.
  3. Vid servering: Doppa en chokladsked i ett glas varm mjölk. Rör om och toppa med det du tycker om, till exempel vispgrädde, marshmallows och chokladknappar
  4. Pudra över kardemumma, kanel eller kakao.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen