Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 november 2018

Chokladtryfflar med mint

Hemgjorda chokladtryfflar smaksatta med mint blir ett trevligt vuxengodis på julbordet.

 Även den som normalt inte tar dessert kommer bli förtjust i dessa små chokladtryfflar.
Även den som normalt inte tar dessert kommer bli förtjust i dessa små chokladtryfflar. FOTO: Thomas Carlgren

Här har vi ett fingottis som heter duga! Mintchokladtryfflar med en elegant smak som passar utmärkt till en kopp starkt kaffe.

Läs också: Bounty på dadlar och mörk choklad

Chokladtryfflar med mint

Skriv ut

Ingredienser: (25 stycken)

  • 200 g mörkchoklad 70 %
  • 50 g mjölkchoklad
  • 1 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 5-6 droppar mintolja
  • florsocker till dekoration

Gör så här:

  1. Hacka den mörka chokladen och mjölkchokladen.
  2. Lägg chokladen i en bunke.
  3. Koka upp grädde och honung, häll grädden över chokladen under omrörning. Rör till en jämn smet, rör ner mintoljan.
  4. Ställ tryffelsmeten i kylen så den stelnar.
  5. Ta ut kulor ur tryffelsmeten med ett ta upp bitar med en liten sked och forma till runda kulor.
  6. Rulla kulorna i florsocker.
  7. Förvara tryfflarna i kylskåp.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen