Recept 3 mars
Choucroute från Löderup – korvmästarnas kalaskorv
Bratwurst och surkul. Tysk kalasmat. Men också skånsk. Detta recept måste provas!
En favoriträtt av korvmästarna Jonas Bergström och Linda Nylander som tillverkar Södra Kompaniets läckra korvar i skånska Löderup.
Läs också: Ljuvligt god flygande Jacob
Choucroute från Löderup
Skriv ut
Ingredienser
- 4 portioner
- 800 g surkål
- 400 g bratwurst
- 2 morötter
- ½ dl kummin
- 2 lagerblad
- ¼ dl timjan
- öl/äppelmust/sött vitt vin
Gör så här
- Tärna korv och fräs i olja i en stor gryta tills den börjar få färg. Slanta morötter, tillsätt dem i grytan tillsammans med kummin och timjan. Låt fräsa vidare tills kumminfröna är rostade.
- Tillsätt surkål och lagerblad och täck med vätska (öl, must eller vin). Låt sjuda under lock på svag värme i cirka en timme. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar och eventuellt med vätska.
- Klart att äta och njuta, hälsar Jonas och Linda på Södra Kompaniet.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.