Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 mars

Choucroute från Löderup – korvmästarnas kalaskorv

Bratwurst och surkul. Tysk kalasmat. Men också skånsk. Detta recept måste provas!

 Skånsk kalaskorv med surkål. Himmel så gott!
Skånsk kalaskorv med surkål. Himmel så gott! FOTO: Korvboken

En favoriträtt av korvmästarna Jonas Bergström och Linda Nylander som tillverkar Södra Kompaniets läckra korvar i skånska Löderup.

Läs också: Ljuvligt god flygande Jacob

Choucroute från Löderup

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 800 g surkål
  • 400 g bratwurst
  • 2 morötter
  • ½ dl kummin
  • 2 lagerblad
  • ¼ dl timjan
  • öl/äppelmust/sött vitt vin

Gör så här

  1. Tärna korv och fräs i olja i en stor gryta tills den börjar få färg. Slanta morötter, tillsätt dem i grytan tillsammans med kummin och timjan. Låt fräsa vidare tills kumminfröna är rostade.
  2. Tillsätt surkål och lagerblad och täck med vätska (öl, must eller vin). Låt sjuda under lock på svag värme i cirka en timme. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar och eventuellt med vätska.
  3. Klart att äta och njuta, hälsar Jonas och Linda på Södra Kompaniet.

Recept: Jonas Bergström och Linda Nylander

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen