Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 10 maj

Choucroute

Att göra choucroute, surkålsgryta med tillbehör, är en välgärning för alla. Ytterligt gott, piggt och friskt och klassiskt på alla sätt. Receptet är skapat av Tareq Taylor som gör gott på många sätt - här i en rejält mustig gryta.

 Fina smaker. Detta är en klassisk fransk gryta med fläskkött och surkål.
Fina smaker. Detta är en klassisk fransk gryta med fläskkött och surkål. FOTO: Peter Carlsson

Perfekt mysmat för hela familjen – passar som egen rätt eller som del av en större måltid och alla kommer bli nöjda. Receptet kommer från kokboken Middag i en gryta som gjorts av Tareq Taylor, bilderna är tagna av Peter Carlsson.

Choucroute

Skriv ut

Ingredienser (4-6 portioner)

  • 300 g varmrökt fläskbog
  • 500 g färsk fläsksida
  • 8–10 lagerblad
  • 2 tsk salt
  • 10 hela svartpepparkorn ca 2 liter vatten 600–700 g potatis
  • 1 helt surkålshuvud eller 800 g surkål på burk
  • 500 g salsiccia av god kvalitet, gärna smaksatt med fänkål
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 knippe färsk timjan
  • Till servering:
  • fransk senap

Gör så här:

  1. Skär både bog och fläsksida i grova bitar. Lägg köttet i en kastrull tillsammans med lagerblad, salt och peppar. Täck med vatten och koka utan lock tills köttet är mört, i cirka 2 timmar. Fyll på med vatten allteftersom det kokar bort.
  2. Skala och koka under tiden potatisen i en kastrull med lättsaltat vatten i cirka 20 minuter.
  3. Ta upp köttet och sila buljongen. Det ska bli cirka 2 liter buljong.
  4. Lägg surkålen och de hela korvarna i buljongen och låt koka under lock tills korven är färdig, i cirka 10 minuter.
  5. Hacka örterna. Skär bogen i skivor och fläsksidan i mindre bitar. Lägg ner kött och örter i grytan tillsam- mans med den kokta potatisen och låt allt bli varmt.
  6. Servera med en klick senap.

Recept: Tareq Taylor Foto: Peter Carlsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen