Recept 18 september
Ciderbräserad kyckling med äpple
Syrliga äpplen, saftig kyckling och härligt sting av senap. Oerhört god och lättlagad kycklingrätt!
Kyckling är en favorit och äpplen likaså, vad händer om man blandar de två? Exakt den här rätten! Testa gärna med potatis till, det blir magiskt!
Läs också: Fylld kyckling med tomatsallad
Ciderbräserad kyckling med äpple
Skriv ut
Ingredienser
- 4-6 portioner
- 1 kg kyckling, filé, lår eller hel styckad i delar
- 2 röda äpplen
- 2 röda lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk torkad timjan (alternativt 1/2 deciliter färsk)
- 2 dl äppelcider, ej för söt
- 2 dl grädde
- 1 tärning hönsbuljong
- 2 tsk dijonsenap
- smör till stekning
Gör så här
- Kärna ur och skär äpplena i klyftor.
- Skala de röda lökarna och skär i tunna skivor.
- Skala och skär vitlöken i grova bitar.
- Repa timjanen (om färsk används).
- Dela kycklingen i önskvärda delar.
- Stek sedan kycklingen tills den får fin färg, gärna med lite krispig yta.
- Låt kycklingen gå nästan helt klar och lägg sedan kycklingen åt sidan.
- Tillsätt äpplen, lök, vitlök och timjan i stekpannan som du stekt kycklingen i och fortsätt fräsa tills de mjuknat något.
- Slå över cider och låt koka ner till hälften.
- Slå sedan över grädden och hönsbuljongtärningen.
- Låt puttra på låg värme under lock i cirka ca 7 minuter. Smaka av med salt, peppar och dijonsenap.
- Lägg tillbaka kycklingen och låt den gå klar, bli varm, cirka 2 minuter.
- Servera direkt med potatismos, ris eller oasta.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.