Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 oktober 2018

Citron- och limefromage med lakrits och hallon

En syrligt god citron- och limefromage med krossad lakrits och hallon.

 Garnera med färska bär, gärna hallon, eller någon god frukt.
Garnera med färska bär, gärna hallon, eller någon god frukt. FOTO: Joakim Nordlund

”Egentligen gillar jag inte lakrits annat än om det är tillsammans med hallon. Utifrån det provade jag en ny kombination på det spåret – och det blev gott”, sa Lotta Öström från tv-programmet ”Sveriges mästerkock”, när hon presenterade denna efterrätt.

Om du inte heller är en lakritsfantast kanske detta recept ändå kan smaka!

Läs också: Härligt sen lakritskola med smak av citron

Skriv ut

Ingredienser : (6 portioner)

  • 3 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 3 dl grädde
  • Till garnering
  • Färsk mynta, blad, bär (eller frukt) samt krossad lakrits.

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med vatten. Tvätta sedan citronen och limen. Riv skalet av citronen och limen och pressa ut saften i en kastrull. Ge ett snabbt uppkok.
  2. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ned dem i grytan tills det har lösts upp. Vispa äggulorna och sockret väl i en bunke.
  3. Vispa grädden i en annan bunke. Inte allt för hårt (lite mitt emellan).
  4. Häll sedan citron- och limesaften under omrörning ned i bunken med äggulor.
  5. Vänd sedan ned den vispade grädden med en slickepott. Häll upp i efterrättsskålar och låt sedan skålarna stå i kylen i 60 minuter.
  6. Garnera med färska bär eller någon god frukt. Du kan också använda krossade lakritskarameller.

Recept: Lotta Öström

Relaterade artiklar

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen