Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 oktober 2018

Citronrutor med citronglasyr

Sockerkaka i långpanna med en härligt syrlig citronkräm ovanpå. Perfekt till fikat!

 Syrliga rutor att plocka fram när det vankas fika.
Syrliga rutor att plocka fram när det vankas fika. FOTO: Thomas Hjertén

Baka i långpanna och få snabbt många bitar med minimal insats. Här bjuder vi på goda citronrutor. Citronkrämen är lös när den är färdig men oroa dig inte – den stelnar.

Läs också: Rabarberrutor i långpanna

Citronrutor med citronglasyr

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • Citronkräm
  • 3 medelstora ägg
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 stor citron, rivet skal
  • 5–6 msk citronsaft, pressad
  • florsocker att pudra över

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna till degbottnen. Gör den gärna i en matberedare. Platta ut den i fyrkantig form (ca 20 x 25 cm). Förgrädda bottnen i 200 grader i 12–15 minuter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt övriga ingredienser.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan ytterligare i 8–10 minuter. Citronkrämen är lös när den är färdig och stelnar.

Recept: Eva Nordlinder

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen