Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 oktober 2018

Citronrutor med citronglasyr

Sockerkaka i långpanna med en härligt syrlig citronkräm ovanpå. Perfekt till fikat!

 Syrliga rutor att plocka fram när det vankas fika.
Syrliga rutor att plocka fram när det vankas fika. FOTO: Thomas Hjertén

Baka i långpanna och få snabbt många bitar med minimal insats. Här bjuder vi på goda citronrutor. Citronkrämen är lös när den är färdig men oroa dig inte – den stelnar.

Läs också: Rabarberrutor i långpanna

Citronrutor med citronglasyr

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • Citronkräm
  • 3 medelstora ägg
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 stor citron, rivet skal
  • 5–6 msk citronsaft, pressad
  • florsocker att pudra över

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna till degbottnen. Gör den gärna i en matberedare. Platta ut den i fyrkantig form (ca 20 x 25 cm). Förgrädda bottnen i 200 grader i 12–15 minuter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt övriga ingredienser.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan ytterligare i 8–10 minuter. Citronkrämen är lös när den är färdig och stelnar.

Recept: Eva Nordlinder

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen