Recept 4 september 2018
Clotted cream – härlig bredbar grädde
Ett afternoon tea är inget utan hemmagjord clotted cream. Du behöver förbereda grädden en dag innan servering – men den är superenkel att göra!
Clotted cream – tjock grädde – serveras alltid till scones i ett klassiskt afternoon tea. Den bredbara grädden ger en fräsch touch till scones och ersätter färskosten.
Läs också: Hitta den perfekta sylten att servera till bland våra många recept!
Tar ett dygn att förbereda
Även om du behöver förbereda grädden ett dygn innan servering är den enkel att göra! Har du tidsbrist kan du göra en snabbvariant. Då hårdvispar du helt enkelt grädden.
Läs också: Alla våra marmeladrecept hittar du här!
Clotted cream – härlig bredbar grädde
Skriv ut
Ingredienser:
- Valfri mängd vispgrädde
Gör så här:
- Fyll en kastrull till hälften med vatten och värm tills det börjar sjuda försiktigt.
- Häll grädden i en värmetålig skål och placera den i kastrullen med vatten.
- Låt grädden stå i 2-3 timmar tills den börjar se riktigt tjock ut. Grädden får inte koka och inte heller röras om eller skakas.
- Ta av skålen från vattenbadet och ställ den i kylskåp 10-12 timmar. Ta bort kakan som bildats på gräddens yta och lägg den i en skål. Servera grädden som den är eller vispa den jämn.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.