Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 4 september 2018

Clotted cream – härlig bredbar grädde

Ett afternoon tea är inget utan hemmagjord clotted cream. Du behöver förbereda grädden en dag innan servering – men den är superenkel att göra!

 Clotted cream är underbart gott till scones och sylt eller marmelad. Du gör den enkelt själv!
Clotted cream är underbart gott till scones och sylt eller marmelad. Du gör den enkelt själv! FOTO: Istock

Clotted cream – tjock grädde – serveras alltid till scones i ett klassiskt afternoon tea. Den bredbara grädden ger en fräsch touch till scones och ersätter färskosten.

Läs också: Hitta den perfekta sylten att servera till bland våra många recept!

Tar ett dygn att förbereda

 Servera grädden till ett afternoon tea med scones och te.
Servera grädden till ett afternoon tea med scones och te. FOTO: Istock

Även om du behöver förbereda grädden ett dygn innan servering är den enkel att göra! Har du tidsbrist kan du göra en snabbvariant. Då hårdvispar du helt enkelt grädden.

Läs också: Alla våra marmeladrecept hittar du här!

Clotted cream – härlig bredbar grädde

Skriv ut

Ingredienser:

  • Valfri mängd vispgrädde

Gör så här:

  1. Fyll en kastrull till hälften med vatten och värm tills det börjar sjuda försiktigt.
  2. Häll grädden i en värmetålig skål och placera den i kastrullen med vatten.
  3. Låt grädden stå i 2-3 timmar tills den börjar se riktigt tjock ut. Grädden får inte koka och inte heller röras om eller skakas.
  4. Ta av skålen från vattenbadet och ställ den i kylskåp 10-12 timmar. Ta bort kakan som bildats på gräddens yta och lägg den i en skål. Servera grädden som den är eller vispa den jämn.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen