Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 25 januari 2018

Så gör du egen coleslaw

Det perfekta sättet att få dundernyttig sallad till maten och den är superenkel att göra (om du köper majonäsen).

Receptet till dig som längtar efter en smula variation. En vardagskick. En färgsprakande smakexplosion som skakar om och sätter sprätt på oxveckorna. Katarina Ekeström bjuder på den smarrigaste vintersalladen.

Läs också: Pulled lax – godaste fisken i ugn!

Coleslaw

Skriv ut

Ingredienser

  • 600 gram kål
  • blanda sorter men kör röd eller vitkål som grund
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1 dl majonnäs (gärna hemgjord, se länk nedan!)
  • ½ dl tjock yoghurt
  • 1 msk pressad citron
  • 2 tsk senap
  • 1 liten riven vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Strimla kålen fint. Skala och riv moroten på rivjärnets grova sida. Skala och skiva löken tunt. Lägg alltihop i en bunke, strö över 1 tsk salt, blanda och ställ åt sidan 15 min. Krama ur vätskan som bildas.
  2. Skär äpplet i tunna skivor och blanda samman alla ingredienserna i en salladsskål. Smaka av med salt och peppar. Kanske vill du lägga till lite mer majjo (gör din egen här!) eller yoghurt för att få en krämigare sallad. Mer senap någon? Eller ett par extra droppar citron?

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen