Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 februari 2019

Crêpes med hemgjord nutella

Crêpes med hemgjord Nutella är fantastiskt goda fyllda pannkakor på franskt vis.

 Crêpes med hemgjord Nutella är riktig kalasmat.
Crêpes med hemgjord Nutella är riktig kalasmat. FOTO: Istock

Hemligheten med crêpes är att göra dem tunnare och frasigare än vanliga pannkakor. Att sedan fylla dem med nötkräm och rulla ihop till rullar är ljuvligt gott.

Här rekommenderar vi hemgjord nötkräm för att undvika palmolja och tillsatser. Se länken nedan för recept på sådan!

Läs också: Hemmagjord Nutella – nöt- och chokladsmör på burk

Crêpes med Nutella

Skriv ut

Ingredienser (12 stycken):

  • 6 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 3 ägg
  • 3 msk smör
  • smör till stekning
  • 200 g Nutella eller hemgjord nötkräm
  • Till servering
  • vispgrädde
  • skivad banan

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Vispa först i mjölken, sedan äggen.
  3. Smält smöret och vispa i det också. Ställ smeten i kylen och låt stå i 30 minuter.
  4. Vändstek cirka 1 deciliter smet åt gången i en stekpanna med smällt smör.
  5. Lägg två stora matskedar Nutella eller hemgjord nötkräm i varje crêpe och rulla ihop.
  6. Servera rullarna som de är eller med vispgrädde och skivad banan.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen