Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 oktober 2018

Crêpes på franskt vis

Öl i pannkakan! Det blir det när du gör crêpes på franskt vis.

 Franska crêpes innehåller massvis med gott.
Franska crêpes innehåller massvis med gott. FOTO: Stöpafors

Äkta franska crêpes innehåller ljus öl, vaniljpulver och havssalt. Detta recept får en extra fin smak från skrädmjöl på rostade havrekärnor.

Läs också: Festliga crêpes med grön fyllning

Crêpes på franskt vis

Skriv ut

Ingredienser: (20 st)

  • 150 gram skrädmjöl
  • 250 gram vetemjöl
  • 50 gram socker
  • 10 gram jäst
  • 1 dl ljus öl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 4 ägg
  • 100 gram smält smör
  • 1 krm vaniljpulver
  • två nypor havssalt
  • smör till gräddning

Gör så här:

  1. Blanda mjöl och strösocker, vispa i öl, mjölk och vatten till en klimpfri smet. Vispa i ett ägg i taget och tillsätt vaniljen och jästen. Smält smöret och blanda i.
  2. Täck bunken med plastfolie och låt stå minst en timme eller i kylskåpet över natten.
  3. Grädda pannkakorna i smält smör. 

Recept: Stöpafors

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen