Recept 15 oktober 2018
Crêpes på franskt vis
Öl i pannkakan! Det blir det när du gör crêpes på franskt vis.
Äkta franska crêpes innehåller ljus öl, vaniljpulver och havssalt. Detta recept får en extra fin smak från skrädmjöl på rostade havrekärnor.
Läs också: Festliga crêpes med grön fyllning
Crêpes på franskt vis
Skriv ut
Ingredienser: (20 st)
- 150 gram skrädmjöl
- 250 gram vetemjöl
- 50 gram socker
- 10 gram jäst
- 1 dl ljus öl
- 4 dl mjölk
- 1 dl vatten
- 4 ägg
- 100 gram smält smör
- 1 krm vaniljpulver
- två nypor havssalt
- smör till gräddning
Gör så här:
- Blanda mjöl och strösocker, vispa i öl, mjölk och vatten till en klimpfri smet. Vispa i ett ägg i taget och tillsätt vaniljen och jästen. Smält smöret och blanda i.
- Täck bunken med plastfolie och låt stå minst en timme eller i kylskåpet över natten.
- Grädda pannkakorna i smält smör.