Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 oktober 2018

Crêpes på franskt vis

Öl i pannkakan! Det blir det när du gör crêpes på franskt vis.

 Franska crêpes innehåller massvis med gott.
Franska crêpes innehåller massvis med gott. FOTO: Stöpafors

Äkta franska crêpes innehåller ljus öl, vaniljpulver och havssalt. Detta recept får en extra fin smak från skrädmjöl på rostade havrekärnor.

Läs också: Festliga crêpes med grön fyllning

Crêpes på franskt vis

Skriv ut

Ingredienser: (20 st)

  • 150 gram skrädmjöl
  • 250 gram vetemjöl
  • 50 gram socker
  • 10 gram jäst
  • 1 dl ljus öl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 4 ägg
  • 100 gram smält smör
  • 1 krm vaniljpulver
  • två nypor havssalt
  • smör till gräddning

Gör så här:

  1. Blanda mjöl och strösocker, vispa i öl, mjölk och vatten till en klimpfri smet. Vispa i ett ägg i taget och tillsätt vaniljen och jästen. Smält smöret och blanda i.
  2. Täck bunken med plastfolie och låt stå minst en timme eller i kylskåpet över natten.
  3. Grädda pannkakorna i smält smör. 

Recept: Stöpafors

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen