Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 januari

Currysås perfekt till kyckling

Gul currysås med grädde och hönsbuljong kompletterar vardagens alla kyckling- och pastarätter. Fungerar utmärkt att servera kall!

 Currysås är smaskens till kyckling, pasta eller kall till det grillade.
Currysås är smaskens till kyckling, pasta eller kall till det grillade. FOTO: Istock

Thaicurry i all ära, men finns det något mer klassiskt än en gul currygräddsås? Den älskade smaken har varit med oss sedan barndomen och passar lika bra än i dag till kyckling, pasta eller kall till det grillade!

Läs också: Helstekt kyckling i ugn

Currysås

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4 msk smör
  • 3 msk curry
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl grädde
  • 1 st tärning hönsbuljong
  • ev färskpressad apelsin

Gör så här:

  1. Smält smör med curry i en kastrull.
  2. Tillsätt mjöl och låt det fräsa ihop. Häll på grädde under omrörning.
  3. Smula i buljongtärningen och låt småputtra i några minuter.
  4. Smaka om du vill av med en skvätt färskpressad apelsin.
  5. Severa till kyckling, helstekt eller filé, ris och grönsallad.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen