Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 augusti

Delikatesskroppkakor

Är de små får man ta två. Så även när det bjuds på minikroppkakor med sidfläsk. Vanvettigt goda!

 Bjud på lyxig husman, Lotta Lundgrens delikatesskroppkakor.
Bjud på lyxig husman, Lotta Lundgrens delikatesskroppkakor. FOTO: Pelle Bergström Denise Grünstein

Har du aldrig gjort kroppkakor förr är det dags nu. Lotta Lundgrens delikatesskroppkakor är galet goda!

Delikatesskroppkakor

Skriv ut

Ingredienser (4–5 personer)

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 600 g rökt eller rimmat sidfläsk smör till stekning
  • Servering
  • 1 dl hasselnötter
  • 50 g smör
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen riktigt mjuk. Pressa potatisen i potatispress, tillsätt potatismjöl, vetemjöl, äggulor, salt och blanda till deg.
  2. Tärna fläsket smått och stek det knaprigt.
  3. Ta en bit deg, stor som en pingisboll, platta ut i handen, lägg en tsk tärnat fläsk i mitten, vik ihop och rulla. Upprepa med resten av degen.
  4. Rosta hasselnötterna i torr stek-panna tills de får svarta fläckar på skalen. Gnid av skalen i en fuktig handduk. Krossa nötterna fint.
  5. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och låt bubbla på medelvärme tills smöret doftar knäck. Tillsätt nötkrosset och smaka av med salt.
  6. Koka upp rejält med väl saltat vatten i en stor gryta. Koka kroppkakorna tills de flyter upp till ytan. Fiska upp dem med hålslev och stek i smör tills de fått lite yta runt om.
  7. Servera med hasselnötssmör och rårörda lingon.

Recept: Lotta Lundgren

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen