Recept 24 augusti 2021
Delikatesskroppkakor
Är de små får man ta två. Så även när det bjuds på minikroppkakor med sidfläsk. Vanvettigt goda!
Har du aldrig gjort kroppkakor förr är det dags nu. Lotta Lundgrens delikatesskroppkakor är galet goda!
Delikatesskroppkakor
Skriv ut
Ingredienser (4–5 personer)
- 1 kg mjölig potatis
- 2 dl potatismjöl
- 1 dl vetemjöl
- 3 äggulor
- 1 tsk salt
- 600 g rökt eller rimmat sidfläsk smör till stekning
- Servering
- 1 dl hasselnötter
- 50 g smör
- rårörda lingon
Gör så här
- Skala och koka potatisen riktigt mjuk. Pressa potatisen i potatispress, tillsätt potatismjöl, vetemjöl, äggulor, salt och blanda till deg.
- Tärna fläsket smått och stek det knaprigt.
- Ta en bit deg, stor som en pingisboll, platta ut i handen, lägg en tsk tärnat fläsk i mitten, vik ihop och rulla. Upprepa med resten av degen.
- Rosta hasselnötterna i torr stek-panna tills de får svarta fläckar på skalen. Gnid av skalen i en fuktig handduk. Krossa nötterna fint.
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och låt bubbla på medelvärme tills smöret doftar knäck. Tillsätt nötkrosset och smaka av med salt.
- Koka upp rejält med väl saltat vatten i en stor gryta. Koka kroppkakorna tills de flyter upp till ytan. Fiska upp dem med hålslev och stek i smör tills de fått lite yta runt om.
- Servera med hasselnötssmör och rårörda lingon.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.