Recept 18 mars 2019
Deviled eggs – fyllda ägghalvor
Sätt sting på ägghalvorna och påskbuffén med fyllda deviled eggs. Tabasco och paprikapulver får det att kittla gott i munnen.
Deviled eggs är en smårätt som passar utmärkt till buffé eller förrätt. De fyllda äggen är lite pilliga med väl värda ansträngningen.
Fyllningen kan enkelt varieras med kapris, oliver, lök, vitlök, gräslök, curry och cayenne.
Läs också: Kokt torsk med äggsås
Deviled eggs
Skriv ut
Ingredienser: (8 portioner)
- 8 hårdkokta ägg
- 1,5 msk majonnäs
- 2 msk crème fraiche
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 tsk starkt paprikapulver
- tabasco
- salt
- peppar
Gör så här:
- Skala de kalla äggen och dela dem på hälften. Gröp ut äggulorna och lägg i en skål.
- Mosa äggulorna grovt med en gaffel. Tillsätt majonnäs, crème fraiche, dijonsenap och paprikapulver.
- Smaka av röran med salt, peppar och tabasco.
- Fyll hålen i äggvitorna med röran.
- Pudra paprikapulver över äggen. Servera på påskbuffén!