Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 februari

Dillkött på kalv

Dillkött är långkokt kalv i gräddig sås med smak av dill, lagerblad och vitpeppar. Klassiska smaker när de är som bäst.

 Dillkött med rotfrukter är klassisk husmanskost.
Dillkött med rotfrukter är klassisk husmanskost. FOTO: Istock

En gryta med massa dill och kärlek värmer vem som helst. Dillköttet är favoriten från förr som blivit en älskad klassiker.

Servera den med nykokt potatis och lite nymalt svartpeppar. Så gott!

Läs också: Därför ska du välja vispgrädde – inte grädde

Dillkött på kalv

Skriv ut

Ingredienser:

  • 800 g kalvkött
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 morötter
  • 0,5 rotselleri
  • 0,5 purjolök
  • 50 g dill
  • 2 lagerblad
  • 0,5 dl ättika
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk dillfrön
  • 5 vitpepparkorn
  • maizena
  • salt

Gör så här:

  1. Tärna köttet och lägg i en kastrull. Täck med vatten.
  2. Koka köttet i 2 min, skumma av ytan under tiden.
  3. Skiva upp morötter, rotselleri och purjolök. Lägg i kastrullen tillsammans med lagerblad, dillfrön och vitpepparkorn.
  4. Låt koka i 2 timmar. Fyll på vatten vart efter som, så att det hela tiden täcker köttet.
  5. När köttet är mört och faller sönder, tillsätt vispgrädden. Koka upp.
  6. Smaka av med socker och ättika. Red med maizena.
  7. Hacka dillen och strö över grytan innan servering. Njut med nykokt potatis.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen