Recept 7 augusti 2018
Dillkryddade lammfärsspett
”Köttbullar” på pinne är mättande och praktisk plockmat som passar utmärkt på en buffé. Lammfärsrullarna är goda varma och ljumma såväl som kalla.
Läs också: Västerbottenpaj – godaste ostpajen i alla lägen
Dillkryddade lammfärsspett
Skriv ut
Ingredienser (8 bufféportioner)
- 600 g lammfärs
- 1 liten gul lök
- 1 ägg
- 1/2 msk kalvfond
- 1/2 dl mineralvatten
- 1 dl hackad dill
- 1/2 dl kapris
- 1 tsk salt
- 1 krm nymald svartpeppar
- smör till stekning
Gör så här:
- Finhacka löken, fräs i smör och låt kallna.
- Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Forma färsen till rullar. Stick ett spett genom varje.
- Sätt ugnen på 250 grader. Lägg smörklickar i en långpanna. Sätt in plåten i ugnen och låt smöret bli ljusbrunt.
- Lägg på spetten och stek dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Vänd efter halva tiden.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.