Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 augusti 2018

Dillkryddade lammfärsspett

”Köttbullar” på pinne är mättande och praktisk plockmat som passar utmärkt på en buffé. Lammfärsrullarna är goda varma och ljumma såväl som kalla.

 Lammfärsrullarna kan servas både varma och kalla. Foto: Tia Borgsmidt
Lammfärsrullarna kan servas både varma och kalla. Foto: Tia Borgsmidt

Läs också: Västerbottenpaj – godaste ostpajen i alla lägen

Dillkryddade lammfärsspett

Skriv ut

Ingredienser (8 bufféportioner)

  • 600 g lammfärs
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • 1/2 msk kalvfond
  • 1/2 dl mineralvatten
  • 1 dl hackad dill
  • 1/2 dl kapris
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • smör till stekning

Gör så här:

  1. Finhacka löken, fräs i smör och låt kallna.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Forma färsen till rullar. Stick ett spett genom varje.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg smörklickar i en långpanna. Sätt in plåten i ugnen och låt smöret bli ljusbrunt.
  4. Lägg på spetten och stek dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Vänd efter halva tiden.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen