Recept 29 maj 2017
Drömgod rabarbercurd – så enkel att göra själv
En härlig rabarbercurd är lätt att svänga ihop själv. Underbart god exempelvis till scones eller som fyllning i tårtor. Söt och syrlig på samma gång!
Läs också: Rårörd rabarbersaft – så gör du
Drömgod rabarbercurd
Skriv ut
Ingredienser
- 500 g skivad rabarber
- 2 ½ dl vatten
- 2 ägg
- 2 ½ dl socker
- 50 gram smör, rumsvarmt
Gör så här
- Koka rabarbern i en kastrull till ett mos i 2,5 dl vatten.
- Pressa sedan moset genom en finmaskig sil som du håller över en rostfri bunke.
- Nu ska du blanda i moset med äggen och sockret.
- Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten. Rör tills mosblandningen börjar tjockna till en kräm. Det brukar ta cirka 15 minuter. Passa noga, risken är stor att äggen koagulerar om det blir för varmt.
- Ta nu bunken från värmen och om krämen inte är tillräckligt slät så kan du sila den. Tillsätt smöret i små klickar och rör tills det har smält. Låt svalna. Förvara i kylen. Går också bra att frysa in.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.