Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 maj 2017

Drömgod rabarbercurd – så enkel att göra själv

En härlig rabarbercurd är lätt att svänga ihop själv. Underbart god exempelvis till scones eller som fyllning i tårtor. Söt och syrlig på samma gång!

 Sött, syrligt och underbart gott!
Sött, syrligt och underbart gott!

Läs också: Rårörd rabarbersaft – så gör du

Drömgod rabarbercurd

Skriv ut

Ingredienser

  • 500 g skivad rabarber
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 50 gram smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Koka rabarbern i en kastrull till ett mos i 2,5 dl vatten.
  2. Pressa sedan moset genom en finmaskig sil som du håller över en rostfri bunke.
  3. Nu ska du blanda i moset med äggen och sockret.
  4. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten. Rör tills mosblandningen börjar tjockna till en kräm. Det brukar ta cirka 15 minuter. Passa noga, risken är stor att äggen koagulerar om det blir för varmt.
  5. Ta nu bunken från värmen och om krämen inte är tillräckligt slät så kan du sila den. Tillsätt smöret i små klickar och rör tills det har smält. Låt svalna. Förvara i kylen. Går också bra att frysa in.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen