Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 juli 2018

Drottningsylt med vanilj – bästa receptet

Ta vara på sommarens lyxiga skörd av hallon och blåbär och gör godaste drottningsylten. Klassiskt recept!

 Ställ fram en burk med hemlagad drottningsylt. Njut till pannkakor, ostkaka, i yoghurten eller till en god vaniljglass.
Ställ fram en burk med hemlagad drottningsylt. Njut till pannkakor, ostkaka, i yoghurten eller till en god vaniljglass. FOTO: Ove Lindfors

Lands Caroline Hofberg bjuder här på ett härligt recept på drottningsylt.

Drottningsylt har gamla anor och hallon och blåbär kompletterar varandra fint. Här får den goda sylten extra smak av äkta vanilj och stjärnanis.

Caroline tipsar!

I stället för stjärnanis kan du låta några bitar färsk ingefära koka med. De plockas sedan upp ur sylten på samma sätt som stjärnanisen.

Läs också: Päronsylt med vanilj

Drottningsylt med stjärnanis och vanilj

Skriv ut

Ingredienser:

  • cirka 1 liter
  • 1 liter hallon
  • 1 liter blåbär
  • 2 stjärnanis
  • 1 vaniljstång
  • 500 g syltsocker

Gör så här:

  1. Lägg bär och stjärnanis i en gryta. Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i grytan och lägg även ner själva stången.
  2. Hetta långsamt upp. Koka på svag värme under lock cirka 8 minuter, skaka om lite då och då.
  3. Rör i sockret och höj värmen. Koka sylten ganska kraftigt utan lock 2–3 minuter.
  4. Ta grytan från värmen och skumma av. Låt sylten vila cirka 15 minuter, rör någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut. Plocka upp stjärnanis och vaniljstång.
  5. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Det är viktigt att sylten hälls ända upp till kanten. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen