Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 25 juli 2017

Egen mullbärssylt – enkelt och lyxigt gott!

Testa att koka egen mullbärssylt – Land-bloggaren Niklas Kämpargård bjuder på ett superenkelt recept!

FOTO: Niklas Kämpargård/Istock

Det är inte så vanligt i Sverige men det första mullbärsträdet kom hit redan i mitten av 1700-talet.

De svarta mullbären är underbart söta och passar perfekt i sylt! Testa Niklas Kämpargårds recept som är både enkelt och underbart gott!

Läs också: Plommonsylt med kanel och kardemumma

Egen mullbärssylt

Skriv ut

Det här behöver du:

  • 1,5 liter mullbär (får du inte ihop så mycket kan du minska hela receptet procentuellt).
  • ½ kilo socker
  • 1 dl vatten

Gör så här:

  1. Så gör du: Ett gammalt tips för att varsamt hantera mullbären är att plocka av bären från busken med en nål. På så sätt riskerar du inte att förlora någon vätska då fingrarna lätt trycker ihop bäret vid plockning.
  2. Ös över rensade mullbär i en gryta och häll över vatten och socker. Låt gärna stå och dra kallt i några timmar så bären verkligen ”saftar” av sig. Hetta upp långsamt och koka på svag värme under omrörning i omkring 10-15 minuter. Hägg över i väl rengjorda och steriliserade glasburkar (värm burkarna på 100°C i ugnen). Stäng genast locket och förvara burkarna upp och ner i matkällaren. Vill du öka hållbarheten kan du tillsätta 1 krm natriumbensoat. Går givetvis utmärkt att frysa.

Recept: Niklas Kämpargård

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen