Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 januari

Engelska muffins med polenta

Engelska muffins – eller english muffins – spelar huvudrollen i rätten eggs benedict och är minst lika goda med smör och marmelad.

 Bred rikligt med smör på ännu varma nyrostade engelska muffins.
Bred rikligt med smör på ännu varma nyrostade engelska muffins.

Klassiska engelska muffins, english muffins, rullas i polentagryn innan de gräddas gyllene på hög värme. Dela sedan bröden på mitten, rosta och låt smör smälta ned i håligheterna.

Ljuvligt gott till helgens frukost eller ditt afternoon tea!

Läs också: Hälsosamma fibermuffins med fröer och torkad frukt

Engelska muffins

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 l vetemjöl
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk, 3%
  • 0,5 dl polenta
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,25 pkt jäst

Gör så här:

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till en fingervarm vätska.
  2. Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt mjöl, bakpulver, socker och salt.
  3. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.
  4. Kavla ut degen med ca 2 cm tjocklek på en mjölad arbetsbänk.
  5. Stansa ut rundlar ca 10 cm i diameter. Överbliven deg kan jobbas om och stansas ut på nytt.
  6. Pensla varje bit med vatten på bägge sidor och vänd dem i polentagryn.
  7. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 20 min.
  8. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 min.
  9. Låt svalna under bakduk på galler.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen