Recept 24 januari 2019
Engelska muffins med polenta
Engelska muffins – eller english muffins – spelar huvudrollen i rätten eggs benedict och är minst lika goda med smör och marmelad.
Klassiska engelska muffins, english muffins, rullas i polentagryn innan de gräddas gyllene på hög värme. Dela sedan bröden på mitten, rosta och låt smör smälta ned i håligheterna.
Ljuvligt gott till helgens frukost eller ditt afternoon tea!
Läs också: Hälsosamma fibermuffins med fröer och torkad frukt
Engelska muffins
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 l vetemjöl
- 50 g smör
- 3 dl mjölk, 3%
- 0,5 dl polenta
- 2 msk socker
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,25 pkt jäst
Gör så här:
- Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till en fingervarm vätska.
- Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt mjöl, bakpulver, socker och salt.
- Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.
- Kavla ut degen med ca 2 cm tjocklek på en mjölad arbetsbänk.
- Stansa ut rundlar ca 10 cm i diameter. Överbliven deg kan jobbas om och stansas ut på nytt.
- Pensla varje bit med vatten på bägge sidor och vänd dem i polentagryn.
- Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 20 min.
- Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 min.
- Låt svalna under bakduk på galler.