Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 21 augusti 2018

Så kokar du egen björnbärssylt – med smak av sommar

Koka ihop en saftig björnbärssylt av trädgårdens skatter. Här är en enkel variant med syltsocker som passar till allt från pannkakor och yoghurt till goda ostar.

 Fullmogna björnbär passar fint att göra sylt på. Foto: Istock
Fullmogna björnbär passar fint att göra sylt på. Foto: Istock FOTO: SKatzenberger

Läs också: Drottningsylt med vanilj – bästa receptet

Björnbärssylt

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 kg björnbär
  • 3 dl vatten
  • 1 kg syltsocker
  • 1 dl gin

Gör så här:

  1. Skölj och rensa bären.
  2. Lägg bären och vattnet i en gryta och låt sjuda under lock i 10 minuter. Tillsätt sockret och låt koka i 2 minuter.
  3. Rör i ginen.
  4. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen