Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 mars 2018

Enkel och krämig tomatsoppa

Tomatsoppa är enkelt att göra, billigt och perfekt när du har frysen full av tomater. Receptet kommer från Lands bloggare Katarina Ekeström.

Läs också: Nomatsås – gör ”tomatsås” utan tomater

Tomatsoppa

Ingredienser (cirka 4 portioner):

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar tomater, hela eller krossade
  • 1 msk honung
  • ½ – 1 tsk salt
  • 1 liten torkad chili eller ingen alls
  • svartpeppar
  • 5 – 7 ½ dl buljong, vegetarisk eller kyckling
  • Tillbehör:
  • en klick grekisk yoghurt med lite pressad vitlök och en aning salt
  • eventuellt en liten klick pesto eller några strimlade basilikablad
  • gott bröd

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök. Stek löken varsamt och klicka i tomatpurén som får fräsa med en stund. Häll på tomater, honung, salt och chili eller svartpeppar.
  2. Lägg på ett lock och låt småputtra i trettio minuter.
  3. Det går alldeles utmärkt att dubbla satsen med några små justeringar. Dubbla inte mängden honung, salt och chili. Bättre att ta lite mindre och smaka av för att se om det behövs mer.
  4. Mixa tomatsåsen och späd med buljong till bra konsistens och smak.
  5. Servera med en klick yoghurt, gott bröd och eventuellt lite pesto.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen