Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 mars 2018

Enkel och krämig tomatsoppa

Tomatsoppa är enkelt att göra, billigt och perfekt när du har frysen full av tomater. Receptet kommer från Lands bloggare Katarina Ekeström.

Läs också: Nomatsås – gör ”tomatsås” utan tomater

Tomatsoppa

Skriv ut

Ingredienser (cirka 4 portioner):

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar tomater, hela eller krossade
  • 1 msk honung
  • ½ – 1 tsk salt
  • 1 liten torkad chili eller ingen alls
  • svartpeppar
  • 5 – 7 ½ dl buljong, vegetarisk eller kyckling
  • Tillbehör:
  • en klick grekisk yoghurt med lite pressad vitlök och en aning salt
  • eventuellt en liten klick pesto eller några strimlade basilikablad
  • gott bröd

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök. Stek löken varsamt och klicka i tomatpurén som får fräsa med en stund. Häll på tomater, honung, salt och chili eller svartpeppar.
  2. Lägg på ett lock och låt småputtra i trettio minuter.
  3. Det går alldeles utmärkt att dubbla satsen med några små justeringar. Dubbla inte mängden honung, salt och chili. Bättre att ta lite mindre och smaka av för att se om det behövs mer.
  4. Mixa tomatsåsen och späd med buljong till bra konsistens och smak.
  5. Servera med en klick yoghurt, gott bröd och eventuellt lite pesto.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen