Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 8 december 2016

Pannacotta med skumtomtar – bara två ingredienser

Julens snabbaste efterrätt gör du av skumtomtar. Här är receptet på tomtepannacotta. Förbered dig på sockerchock!

Bild 1/2
Bild 2/2

Detta är receptet du inte trodde fanns – tomtepannacotta med bara två ingredienser. Du gör den på nolltid!

Hemma hos Emelie Curtsson, som driver bloggen Stars in life, är det en riktigt favorit. Emelie tipsar om att klippa skumtomtarna i bitar. Då smälter de lättare (se receptet nedan).

Friska bär

Ett annat tips, om man vill ha lite syrasmak som bryter av mot det söta, är att garnera med friska bär. Häll gärna ner lite av vätskan från de frysta bären i smeten så balanseras sötman upp.

Granatäpplen som garnering ger också en härligt frisk smak som passa fint ihop med det söta.

Så gör du enklaste pannacottan – med skumtomtar

Pannacottan av skumtomtar. Foto: Emelie Curtsson
Enklaste pannacottan gör du av skumtomtar. Foto: Emelie Curtsson

Du behöver:

1 påse skumtomtar
3 dl grädde

Så här gör du:

1. Värm försiktigt grädden i en kastrull.
2. Häll i skumtomtarna och låt dem långsamt smälta.
3. Häll upp tomtesmeten i små glas och låt stelna i kylen.
4. Garnera med bär strax före servering.

Tips! Under övriga året använder du Ahlgrens bilar i stället för skumtomtar. Välj en färg på bilarna, blandade färger ger en tråkig kulört. Skumbananer går också finfint!

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen