Recept 2 augusti 2016
Enkel rabarberchutney med röda vinbär
Syrlig, fruktig och god till både grytor och kött. Lands Katarina Ekeström bjuder på en enkel rabarberchutney av bara fyra ingredienser.
Den här satsen blir liten men naggande god. Hellre lite och exklusivt än en stor burk som man inte hinner äta upp.
Läs också: Jordgubbssaft med rabarber och mynta
Chutney på rabarber och röda vinbär
Skriv ut
Ingredienser
- 300 g rabarber (ett par stjälkar)
- 150 g röda vinbär ( ca 5 dl)
- 1 medelstark, medelstor chili
- 1 1/2 dl socker
Gör så här:
- Skölj och skiva rabarbern ytterst tunt. Repa vinbären.
- Dela chilin. Smaka försiktigt. Finhacka så mycket du tror kommer till användning.
- Lägg allt i en kastrull och låt småputtra till du är nöjd med konsistensen.
- Häll upp i en väl rengjord glasburk. Ställ gärna in burken i ugnen på 100 grader en stund innan du häller i chutneyn.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.