Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 augusti 2016

Enkel rabarberchutney med röda vinbär

Syrlig, fruktig och god till både grytor och kött. Lands Katarina Ekeström bjuder på en enkel rabarberchutney av bara fyra ingredienser.

 Den här rabarberchutneyn blir god både till kött och grytor. Foto: Katarina Ekeström
Den här rabarberchutneyn blir god både till kött och grytor. Foto: Katarina Ekeström

Den här satsen blir liten men naggande god. Hellre lite och exklusivt än en stor burk som man inte hinner äta upp.

Läs också: Jordgubbssaft med rabarber och mynta

Chutney på rabarber och röda vinbär

Skriv ut

Ingredienser

  • 300 g rabarber (ett par stjälkar)
  • 150 g röda vinbär ( ca 5 dl)
  • 1 medelstark, medelstor chili
  • 1 1/2 dl socker

Gör så här:

  1. Skölj och skiva rabarbern ytterst tunt. Repa vinbären.
  2. Dela chilin. Smaka försiktigt. Finhacka så mycket du tror kommer till användning.
  3. Lägg allt i en kastrull och låt småputtra till du är nöjd med konsistensen.
  4. Häll upp i en väl rengjord glasburk. Ställ gärna in burken i ugnen på 100 grader en stund innan du häller i chutneyn.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen