Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 januari

Enkla vardagsklassikern fisk i ugn är hela familjens favorit

Vit fisk i ugn är en kär husmansklassiker som smakar bäst med kokt potatis eller ris.

 Fisk i ugn behöver inte vara krångligare än så här.
Fisk i ugn behöver inte vara krångligare än så här. FOTO: Istock

Alla rätter som kan tillagas i en ugnssäker form känns härligt vardagssmidiga. Fisk i ugn är just en sådan. Välj din favoritfisk, vi rekommenderar torsk.

Läs också: Fisk i foliepaket – löjligt enkelt

Fisk i ugn

Ingredienser:

  • 900 g fast potatis
  • 150 g haricots verts
  • 600 g vit fisk, tinad
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1 citron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen. Ansa och lägg bönorna i vattnet några minuter mot slutet av potatisens koktid.
  3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  4. Koka crème fraiche, buljongtärning och vatten i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka gräslöken och rör ner i såsen. Riv skalet av citronen och rör ner. Smaka av med citronsaft.
  6. Häll såsen över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Servera fisken med bönor, potatis, sallad och citronklyftor.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 41 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen