Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 oktober 2017

Falafel på egna bondbönor – så gör du

Byt ut kikärtorna mot bondbönor och vips så har du en ny favorit i receptbanken. Det här receptet kommer från Lands bloggare Niklas Kämpargård som gör det på bönor från den egna köksträdgården.

 Foto: Niklas Kämpargård
Foto: Niklas Kämpargård

Läs också: Så odlar du ingefära – steg för steg

Hemgjord falafel (4-6 personer)

Skriv ut

Ingredienser:

  • 500 g bondbönor (färska)
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 0,5-1 dl koriander
  • 0,5 chili
  • 2 ägg
  • torkad paprika
  • 1-2 tsk spiskummin
  • salt och nymortlad svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken grovt. Skala och dela vitlöksklyftorna.
  2. Tärna ner en halv chili och mixa allt i en matberedare tillsammans med bondbönorna.
  3. Knäck ner äggen och mixa snabbt ihop allt till en fast smet.
  4. Häll i lite paprikapulver (beroende på styrka) och salta och peppra efter tycke och smak.
  5. Låt sedan smeten vila i runt en halvtimme och forma platta eller runda bollar.
  6. Fritera i en smakneutral rapsolja (gärna varmpressad).

Recept: Niklas Kämpargård

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen