Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 oktober 2017

Falafel på egna bondbönor – så gör du

Byt ut kikärtorna mot bondbönor och vips så har du en ny favorit i receptbanken. Det här receptet kommer från Lands bloggare Niklas Kämpargård som gör det på bönor från den egna köksträdgården.

 Foto: Niklas Kämpargård
Foto: Niklas Kämpargård

Läs också: Så odlar du ingefära – steg för steg

Hemgjord falafel (4-6 personer)

Skriv ut

Ingredienser:

  • 500 g bondbönor (färska)
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 0,5-1 dl koriander
  • 0,5 chili
  • 2 ägg
  • torkad paprika
  • 1-2 tsk spiskummin
  • salt och nymortlad svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken grovt. Skala och dela vitlöksklyftorna.
  2. Tärna ner en halv chili och mixa allt i en matberedare tillsammans med bondbönorna.
  3. Knäck ner äggen och mixa snabbt ihop allt till en fast smet.
  4. Häll i lite paprikapulver (beroende på styrka) och salta och peppra efter tycke och smak.
  5. Låt sedan smeten vila i runt en halvtimme och forma platta eller runda bollar.
  6. Fritera i en smakneutral rapsolja (gärna varmpressad).

Recept: Niklas Kämpargård

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen