Recept 29 september 2017
Falsk ostkaka på squash – barnens favorit
Prova ostkaka på nytt sätt - byt ut osten mot squash. Resultatet blir härligt krämigt och smakar himmelskt gott tillsammans med hemgjord jordgubbssylt och grädde.
Receptet kommer från Lands Niklas Kämpargård. Hans tips är att byta ut de krossade mandlarna mot en halv deciliter mandelmjöl om man gillar smaken men inte de krossade mandlarna. Det går förstås utmärkt att utesluta mandeln helt också.
Läs också: Ljuvlig squashsoppa till lunch – så gör du
Falsk ostkaka på squash
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 liter tärnad squash (ta bort kärnhuset och skala frukten om den är stor och träig)
- 5 msk vetemjöl
- 2,5 dl mjölk
- 2,5 dl vispgrädde (40 %)
- 4 ägg
- 1 dl strösocker
- 20 sötmandlar (går utmärkt att utesluta om du inte gillar mandel)
- smör till formen
Gör så här:
- Skala och tärna squashen i omkring 2 cm stora tärningar. Koka squashen (var försiktig så att den inte bränner vid i kastrullen) tills den är helt mjuk. Häll bort vattnet och mosa squashen med en gaffel eller använd en stavmixer och mixa allt till en puré.
- Blanda ner mjölet i lite mjölk och rör noga så att det inte bildas några klumpar.
- Tillsätt resten av mjölken och grädden och vispa ner ägg och socker och blanda allt med squashmoset till en lös smet. Häll i hackade mandlar.
- Smörj en pajform, 30×30 cm eller större om du föredrar en låg ostkaka.
- Häll i smeten i formen och grädda i 200 °C mitt i ugnen i omkring 45 minuter.
- Servera ostkakan ljummen tillsammans med vispad grädde och hallon-, jordgubbs- eller plommonsylt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.