Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 september 2017

Falsk ostkaka på squash – barnens favorit

Prova ostkaka på nytt sätt - byt ut osten mot squash. Resultatet blir härligt krämigt och smakar himmelskt gott tillsammans med hemgjord jordgubbssylt och grädde.

 Foto: Niklas Kämpargård
Foto: Niklas Kämpargård

Receptet kommer från Lands Niklas Kämpargård. Hans tips är att byta ut de krossade mandlarna mot en halv deciliter mandelmjöl om man gillar smaken men inte de krossade mandlarna. Det går förstås utmärkt att utesluta mandeln helt också.

Läs också: Ljuvlig squashsoppa till lunch – så gör du

Falsk ostkaka på squash

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 liter tärnad squash (ta bort kärnhuset och skala frukten om den är stor och träig)
  • 5 msk vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vispgrädde (40 %)
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 20 sötmandlar (går utmärkt att utesluta om du inte gillar mandel)
  • smör till formen

Gör så här:

  1. Skala och tärna squashen i omkring 2 cm stora tärningar. Koka squashen (var försiktig så att den inte bränner vid i kastrullen) tills den är helt mjuk. Häll bort vattnet och mosa squashen med en gaffel eller använd en stavmixer och mixa allt till en puré.
  2. Blanda ner mjölet i lite mjölk och rör noga så att det inte bildas några klumpar.
  3. Tillsätt resten av mjölken och grädden och vispa ner ägg och socker och blanda allt med squashmoset till en lös smet. Häll i hackade mandlar.
  4. Smörj en pajform, 30×30 cm eller större om du föredrar en låg ostkaka.
  5. Häll i smeten i formen och grädda i 200 °C mitt i ugnen i omkring 45 minuter.
  6. Servera ostkakan ljummen tillsammans med vispad grädde och hallon-, jordgubbs- eller plommonsylt.

Recept: Niklas Kämpargård

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen