Recept 11 september 2018
Falsk raggmunk med äpple
Gillar du raggmunk? Då kommer du älska den här varianten med äpple. Servera med knaprigt bacon och lingonsmetana.
Smaken av sötsyrliga svenska äpplen gör de här specialraggmunkarna utan potatis helt fantastiskt goda. Med dinkelmjöl och havregryn blir de nyttiga på köpet.
Läs också: Enkelt äppelmos i ugnKälla: Arla
Raggmunk med äpple
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 2 dl havregryn
- 2 dl siktat dinkelmjöl
- ½ tsk salt
- 5 dl mjölk
- 1 äpple
- 3 ägg
- smetana
- ½ dl rårörda lingon
- 140 g tärnat bacon
- 2 msk smör
Gör så här:
- Blanda havregryn med dinkelmjöl och salt i en bunke.
- Vispa ner mjölken till en slät smet.
- Riv äpplet och vispa ner tillsammans med äggen.
- Vispa smetana och lingon luftigt.
- Knaperstek baconet. Stek små pannkakor i smör. Servera med lingonsmetana och bacon.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.