Gå till innehåll

Meddelande:

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 september

Falsk raggmunk med äpple

Gillar du raggmunk? Då kommer du älska den här varianten med äpple. Servera med knaprigt bacon och lingonsmetana.

 Ljuvligt goda raggmunkar utan potatis men med äpple och bacon.
Ljuvligt goda raggmunkar utan potatis men med äpple och bacon. FOTO: Arla

Smaken av sötsyrliga svenska äpplen gör de här specialraggmunkarna utan potatis helt fantastiskt goda. Med dinkelmjöl och havregryn blir de nyttiga på köpet.

Läs också: Amerikanska pancakes – tjocka och fluffiga pannkakorKälla: Arla

Raggmunk med äpple

Ingredienser (4 portioner):

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • ½ tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 1 äpple
  • 3 ägg
  • smetana
  • ½ dl rårörda lingon
  • 140 g tärnat bacon
  • 2 msk smör

Gör så här:

  1. Blanda havregryn med dinkelmjöl och salt i en bunke.
  2. Vispa ner mjölken till en slät smet.
  3. Riv äpplet och vispa ner tillsammans med äggen.
  4. Vispa smetana och lingon luftigt.
  5. Knaperstek baconet. Stek små pannkakor i smör. Servera med lingonsmetana och bacon.

Recept: Arla

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen